En de winnaar van de ‘Capital del Turismo Rural’ wedstrijd is: Cazorla in Jaén

En de winnaar van de ‘Capital del Turismo Rural’ wedstrijd is: Cazorla in Jaén
Beeld: 123rf

En de winnaar van de ‘Capital del Turismo Rural’ wedstrijd is: Cazorla in Jaén

MADRID – Met bijna 21 procent van alle stemmen heeft het dorp Cazorla in de provincie Jaén in Andalusië de titel ‘Capital del Turismo Rural’ gewonnen. Dit dorp wist de meeste stemmen te krijgen tijdens de alweer zesde verkiezing waarin gezocht wordt naar de hoofdstad van het plattelandstoerisme in Spanje.

Sinds 2017 wordt door de website EscapadaRural de ‘Capital del Turismo Rural’ wedstrijd georganiseerd. Ook dit jaar waren er weer 10 eindkandidaten die streden om de titel voor 2022 waarvan de winnaar op 12 mei bekend werd gemaakt. In totaal hebben dit jaar bijna 100.000 mensen mee gestemd en is er een duidelijke winnaar uitgekomen.

De winnaar in 2022 is het dorp Cazorla geworden waarmee dit dorp in de provincie Jaén de titel overneemt van Olvera (2021) in Cádiz (Andalusië) die vorig jaar wist te winnen. In de jaren daarvoor wisten ook Potes (Cantabrië), Santillana del Mar (Cantabrië), Aínsa-Sobrarbe (Huesca, Aragón) en Sigüenza (Guadalajara, Castilla-La Mancha) te winnen.

Er waren voor de 2022-editie 10 finalisten: Blanca (Murcia), Cazorla (Jaén, Andalusië), Chinchón (Madrid), El Robledo (Ciudad Real, Castilla La-Mancha), Esterri d’Àneu (Lleida, Catalonië), Graus (Huesca, Aragón), Nieva de Cameros en Montemediano (La Rioja), Sineu (Mallorca, Balearen), Tiedra (Valladolid, Castilië en León) en Tinajo (Lanzarote, Canarische Eilanden).

Cazorla kreeg 20,9% van alle stemmen gevolgd door de nummer twee Chinchón met 13,8% van de stemmen en dan Esterri d’Àneu met 12,8%, Tinajo met 11,2%, Blanca met 11,1%, Graus met 9,3%, Nieva de Cameros met 6,4%, Tiedra met 5,4%, Sneu met 4,7% en El Robledo met 4,4% van de stemmen.

Waarom Cazorla

De lezer die Cazorla al heeft bezocht begrijpt natuurlijk wel waarom zoveel mensen voor dit dorp in Jaén gekozen hebben. Cazorla ligt bij het natuurpark Sierra de Cazorla en is omringd door natuur terwijl er ook veel in het dorp zelf te zien is. Hoog boven het dorp staat het Castillo de la Yedra kasteel wat de grootste blikvanger is terwijl de bezoeker ook de ruïnes van de Santa Maria kerk kan ontdekken.

Cazorla heeft ook een Nederlands-achtige bezienswaardigheid met de Casa de las Bicicletas, ofwel het huis dat helemaal aangekleed is met fietsen. Verder is het door de smalle straten struinen en pleintjes bezoeken altijd een leuke bezigheid in dit soort plattelandsdorpen. Ook kun je uitstekend wandelen in het aangrenzende natuurpark.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.