Stem mee voor de Turismo Rural hoofdstad 2022

Stem mee voor de Turismo Rural hoofdstad 2022
Beeld: Chinchón (Madrid) / Canva

Stem mee voor de Turismo Rural hoofdstad 2022

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Dit jaar wordt het waarschijnlijk opnieuw een jaar goed jaar wat betreft het Turismo Rural ofwel plattelandstoerisme in Spanje. Veel Spanjaarden zullen ook dit jaar in plaats van de drukke kustplaatsen met overvolle stranden naar de kleinere dorpen in de plattelandsregio’s gaan voor de jaarlijkse zomervakantie. Net zoals alle andere jaren wordt dit jaar ook weer voor de zesde keer gezocht naar de ‘Capital del Turismo Rural 2022’ en ook jij kunt meestemmen.

Sinds 2017 wordt door de website EscapadaRural de ‘Capital del Turismo Rural’ wedstrijd georganiseerd. Ook dit jaar zijn er weer 10 eindkandidaten die meedingen naar de titel voor 2022 waarvan de winnaar op 12 mei bekend wordt gemaakt. Iedereen kan via DEZE website tussen 1 april en 10 mei meestemmen voor de onderstaande dorpen.

De winnaar van de 2022-editie zal de titel overnemen van Olvera (2021) in Cádiz (Andalusië) die vorig jaar wist te winnen. In de jaren daarvoor wisten ook Potes (Cantabrië), Santillana del Mar (Cantabrië), Aínsa-Sobrarbe (Huesca, Aragón) en Sigüenza (Guadalajara, Castilla-La Mancha) te winnen.

De 10 finalisten van de zesde editie van de ‘Capital del Turismo Rural’ zijn: Blanca (Murcia), Cazorla (Jaén, Andalusië), Chinchón (Madrid), El Robledo (Ciudad Real, Castilla La-Mancha), Esterri d’Àneu ( Lleida, Catalonië), Graus (Huesca, Aragón), Nieva de Cameros en Montemediano (La Rioja), Sineu (Mallorca, Balearen), Tiedra (Valladolid, Castilië en León) en Tinajo (Lanzarote, Canarische Eilanden).

Blanca (Murcia)

blanca-002

Cazorla (Jaén, Andalusië)

Cazorla

Chinchón (Madrid)

Chinchon

El Robledo (Ciudad Real, Castilla La-Mancha)

robledo

Esterri d’Àneu ( Lleida, Catalonië)

Esterri d'Àneu

Graus (Huesca, Aragón)

Graus

Nieva de Cameros en Montemediano (La Rioja)

OrtigosaDeCameros-Anguiano_2867

Sineu (Mallorca, Balearen)

Sineu

Tiedra (Valladolid, Castilië en León)

Tiedra

Tinajo (Lanzarote, Canarische Eilanden).

Tinajo
Ga naar de inhoud