Enorme 20 kilo zware karper vis gevangen in de Ebro-rivier in Zaragoza

Enorme 20 kilo zware karper vis gevangen in de Ebro-rivier in Zaragoza
Beeld: carlosperdi_carpfishing / instagram

Enorme 20 kilo zware karper vis gevangen in de Ebro-rivier in Zaragoza

Onlangs wist een jonge visser uit Zaragoza een opmerkelijke vangst te doen. Hij haalde een gigantische karper van maar liefst 20 kilo uit de Ebro-rivier, bijna in het centrum van Zaragoza bij de emblematische Catedral del Pilar. Na drie jaar zoeken was het de visser eindelijk gelukt om zijn droomvis te vangen, een groot exemplaar van de Cyprinus carpio, ook wel Europese karper genoemd.

De visser was ontzettend blij met zijn vangst en kon zijn geluk niet op. Het was een geweldige prestatie om zo’n zware karper te vangen in de rivier die door de stad stroomt. Zijn medevissers en omstanders prezen hem voor zijn doorzettingsvermogen en geduld. Op zijn instagram-account zijn nog veel meer foto’s te zien van andere grote karpers die hij heeft gevangen.

De visser in kwestie gebruikte een lokmiddel (señuelo) van ananas en witte mais (piña y maíz blanco) als aas om de karper aan te trekken. De vis vechtte urenlang tegen de haak, maar uiteindelijk slaagde de visser erin om hem uit het water te krijgen. De karper bleek een “full scaled” karper te zijn, een zeldzame variant met grote schubben die de hele lengte van zijn lichaam bedekken.

Na het vangen werd de karper voorzichtig weer teruggezet in de rivier, zodat hij verder kon groeien en andere vissers ook de kans kregen om hem te vangen.

De karper is een zoetwatervis die bekend staat om zijn grote forma, robuuste schubben en lange levensduur want hij kan tot wel 20 jaar worden. Deze vissen kunnen een lengte bereiken van wel 1,2 meter en een gewicht van meer dan 20 kilo. Karpers hebben een brede bek met vier baarddraden, die ze gebruiken om voedsel op de bodem te vinden.

De vangst van deze gigantische karper is een bewijs van de rijkdom van de Ebro-rivier als sportvislocatie. Vaak komt er een nieuwsbericht naar buiten van de vangst van de “monsters” van deze machtige rivier, de tot soms wel 100 kilo zware meervallen of siluro in het Spaans.

meerval
Opnieuw een “riviermonster” van 85 kilo gevangen in de Ebro-rivier in Zaragoza
In de Ebro-rivier bij Zaragoza is het afgelopen weekend opnieuw een “riviermonster” van 85 kilo en 2,30 meter gevangen. Een sportvisser uit Palencia wist na een lange strijd de zware en lange meerval op het droge te krijgen om hem daarna weer los te laten.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud