Dit zijn de aantrekkelijkste Spaanse en buitenlandse accenten in Spanje

Dit zijn de aantrekkelijkste Spaanse en buitenlandse accenten in Spanje
Beeld: via canva.com

Dit zijn de aantrekkelijkste Spaanse en buitenlandse accenten in Spanje

Accenten kunnen een grote impact hebben op hoe we anderen waarnemen en hoe aantrekkelijk we ze vinden. Een recente studie van de Spaanse datingapp Adopte (voorheen bekend als Adopta un tío) heeft onderzocht welke accenten het aantrekkelijkst worden gevonden, zowel op Spaans als internationaal niveau.

Voor de meeste mensen is een accent een aantrekkelijke eigenschap wanneer ze een nieuwe romantische partner ontmoeten. Volgens de studie vindt 70% van de deelnemers een uitgesproken accent intrigerend en zelfs sexy. Een opvallende 81% van de Spanjaarden beschouwt een sterk accent als een aantrekkelijk kenmerk in de beginfase van een nieuwe relatie.

Hoewel de meerderheid een accent aantrekkelijk vindt, is er een kleine minderheid van 15% die een sterk accent juist als een negatief punt ziet bij het leren kennen van iemand nieuw. Een nog kleinere groep van 4% geeft de voorkeur aan iemand met hetzelfde accent, mogelijk vanwege een gevoel van vertrouwdheid en gemak.

Maar wat maakt een accent nu echt aantrekkelijk? De studie identificeert twee belangrijke factoren: de passie waarmee iemand spreekt (35%) en de zoetheid van de toon (38%). Voor 27% van de deelnemers zijn het juist de exotische klanken die een accent aantrekkelijk maken.

Nationale voorkeuren

Wanneer het gaat om nationale accenten, heeft 64% van de Spanjaarden een voorkeur voor accenten uit het eigen land, tegenover 36% die de voorkeur geeft aan buitenlandse accenten. Dit is de top 3 aantrekkelijkste Spaanse accenten:

  1. Canarisch accent (76%)
  2. Andalusisch accent (57%)
  3. Galicisch accent (23%)

Het Canarische accent wordt het aantrekkelijkst gevonden, gevolgd door het Andalusische accent. Opvallend is dat bijna een kwart van de deelnemers het Galicische accent als het aantrekkelijkst beschouwt. Andere Spaanse accenten zoals het Madrileense (19%), Catalaanse (13%), Valenciaanse (7%) en Murcische accent (5%) scoren lager in aantrekkelijkheid volgens de studie.

Internationale voorkeuren

Op internationaal niveau blijkt het Italiaanse accent veruit het aantrekkelijkst te zijn, met 67% van de deelnemers die dit accent als hun favoriet aanwijzen. Het Argentijnse accent volgt op de tweede plaats met 54%, terwijl het Colombiaanse accent de derde plaats inneemt met 30%. De Nederlandse en Belgische accent komen niet voor in de studie.

Het Italiaanse accent wordt vaak geassocieerd met passie, warmte en romantiek, wat kan verklaren waarom het zo aantrekkelijk wordt gevonden. De melodieuze klanken en zangerige toon van het Italiaans kunnen een gevoel van verleiding en charme oproepen.

Het Argentijnse accent, met zijn krachtige en expressieve toon, wordt ook als zeer aantrekkelijk beschouwd. De levendige manier van spreken en de rijke woordenschat kunnen bijdragen aan de aantrekkingskracht van dit accent.

Het Colombiaanse accent wordt gekenmerkt door een zacht, melodieus ritme en een zekere zoetheid in de uitspraak. Deze eigenschappen kunnen bijdragen aan de aantrekkingskracht van dit accent voor veel mensen.

Ga naar de inhoud