Spaanse actrice Penélope Cruz verkozen tot beste actrice op filmfestival Venetië

Spaanse actrice Penélope Cruz verkozen tot beste actrice op filmfestival Venetië
Beeld: Twitter

Spaanse actrice Penélope Cruz verkozen tot beste actrice op filmfestival Venetië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Afgelopen zaterdag werd de bekende Spaanse actrice Penélope Cruz verkozen tot beste vrouwelijke actrice op het 78e filmfestival van Venetië. Cruz beroerde de jury met haar hoofdrol in de nieuwe film van Pedro Almodóvar over de verdwijningen tijdens de dictatuur van Franco.

Penélope Cruz, geboren in 1974, is één van de meest bekende actrices van Spanje. In 2006 was zij de eerste Spaanse actrice die kandidaat werd voor een Oscar. Ze won die Oscar toen niet, maar kreeg de prijs drie jaar later wel voor haar rol in Vicky Cristina Barcelona van Woody Allen.

In Venetië kreeg Cruz veel lof voor haar rol in de film ‘Madres Paralelas’ van Pedro Almodóvar. Het is niet de eerste keer dat de actrice nauw samenwerkt met Almodóvar. Madres Paralelas vertelt het verhaal van twee vrouwen die elkaar in het ziekenhuis ontmoeten wanneer ze op het punt staan te bevallen. Beiden werden per ongeluk zwanger. 

De eerste, Janis, heeft er geen spijt van en is in blijde verwachting. De tweede, Ana, heeft wel spijt van de zwangerschap en is zelfs licht getraumatiseerd. De weinige woorden die de vrouwen uitwisselen in het ziekenhuis vormen de basis van een nauwe band, die hun beide levens zal veranderen.

Penelope Cruz speelt de rol van Janis en viel daarvoor dus in de prijzen in Venetië. Ze droeg die prijs op aan haar familie, en vooral aan haar moeder Encarna. Ook vermeldde ze haar schoonmoeder, Pilar Bardém, die twee maanden geleden stierf.

Cruz maakte bovendien ook kans op de prijs voor haar rol in de film ‘Competencia oficial’, geregisseerd door de argentijnen Gastón Duprat en Mariano Cohn, met onder meer Antonio Banderas en Óscar Martínez. 

De jury in Venetië werd geleid door de Koreaan Bong Joon Ho, een Schrijver die bekend staat om zijn politieke gevoeligheid.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.