Search
menu
Search

De beste chocolademusea om de Internationale Dag in Spanje te vieren

De beste chocolademusea om de Internationale Dag in Spanje te vieren
Beeld: via canva.com

De beste chocolademusea om de Internationale Dag in Spanje te vieren

Elk jaar wordt op 13 september de Internationale Dag van de Chocolade gevierd. Deze dag is een gelegenheid om te genieten van deze heerlijke lekkernij en om stil te staan bij de geschiedenis en productie van chocolade. In dit artikel kijken we naar de grootste musea in Spanje die gewijd zijn aan ‘chocolate’.

Spanje heeft een rijke chocoladegeschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. De eerste cacaobonen werden toen naar Spanje gebracht door de veroveraar van Mexico, Hernán Cortés. De Spanjaarden introduceerden chocolade in Europa, waar het snel populair werd onder de adel en de elite. In de loop der jaren is chocolade steeds populairder geworden in Spanje. Tegenwoordig zijn er in het land meer dan 20 chocolademusea te vinden. Deze musea vertellen de geschiedenis van chocolade, van de cacaoboon tot de chocoladereep.

1. Chocomundo (Sevilla)

Chocomundo in Sevilla is het grootste chocolademuseum in Spanje. Het museum is gevestigd in een voormalig klooster uit de 16e eeuw. Het museum vertelt de geschiedenis van chocolade, van de cacaoboon tot de chocoladereep. Er zijn ook tentoonstellingen over de verschillende soorten chocolade en de manier waarop chocolade wordt gemaakt. Het museum biedt ook workshops en proeverijen aan.

2. Museu de la Xocolate (Barcelona)

Museu de la Xocolata in Barcelona is een ander groot chocolademuseum in Spanje. Het museum is gevestigd in een prachtig gebouw uit de 19e eeuw. Het museum vertelt de geschiedenis van chocolade, van de cacaoboon tot de chocolade die we nu kennen. Er zijn ook tentoonstellingen over de verschillende soorten chocolade terwijl er ook workshops en proeverijen zijn.

3. Museo del Chocolate (Villajoyosa)

Museo del Chocolate in Villajoyosa is een kleiner chocolademuseum, maar het biedt nog steeds een interessante kijk op de chocoladegeschiedenis van Spanje. Het museum is gevestigd in de stad Villajoyosa, die bekendstaat om haar chocoladeproductie. Het museum vertelt de geschiedenis van de chocoladeproductie in Villajoyosa en de verschillende soorten chocolade die in de stad worden gemaakt. Het museum biedt ook workshops en proeverijen aan.

4. Museo del Chocolate de la Casa de los Aromas (Madrid)

Het Museo del Chocolate de la Casa de los Aromas is een klein, maar interessant chocolademuseum in de stad Madrid. Het museum is gevestigd in een mooi gebouw uit de 19e eeuw dat vroeger een winkel was in chocolade en andere delicatessen. Het museum vertelt de geschiedenis van chocolade in Spanje.

5. Museo del Chocolate de la Casa de la Condesa de Lerma (Trujillo)

Het Museo del Chocolate Casa de la Condesa de Lerma is een kleiner chocolademuseum in de mooie stad Trujillo, in de provincie Cáceres. Het museum is gevestigd in een voormalig huis van de Condesa de Lerma, die een beroemde chocolademaker was in de 18e eeuw. Het museum vertelt de geschiedenis van de chocoladeproductie in Trujillo en de verschillende soorten chocolade die in de stad worden gemaakt.

Bovenstaande musea zijn de grootste van Spanje, maar er zijn er nog veel meer zoals de onderstaande chocolademusea:

 • Museo del Chocolate de la Casa de los Guzmanes in Valladolid
 • Museo del Chocolate de la Casa de los Santos Reyes in Jerez de la Frontera
 • Museo del Chocolate de la Casa de la Iglesia in Elche
 • Museo del Chocolate de la Casa de la Misericordia in Alicante
 • Museo del Chocolate de la Casa de la Virgen in Oviedo
 • Museo del Chocolate de la Casa de los Chocolates in Málaga
 • Museo del Chocolate de la Casa de los Chocolates in Bilbao
 • Museo del Chocolate de la Casa de los Chocolates in Valencia
 • Museo del Chocolate de la Casa de los Chocolates in Zaragoza
 • Museo del Chocolate de la Casa de los Chocolates in Salamanca
 • Museo del Chocolate de la Casa de los Chocolates in Granada
chocolade 1
13 september en de Internationale Dag van de Chocolade in Spanje
Op 13 september staan de chocoladeliefhebbers wereldwijd stil bij de Internationale Dag van de Chocolade maar wist je dat er dankzij de Spanjaarden nog een tweede chocolade-feestdag bestaat?
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud