Duizenden dode vissen in de Mar Menor in Murcia

Duizenden dode vissen in de Mar Menor in Murcia

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – Op de stranden van de Mar Menor in Murcia zijn duizenden dode vissen en schaaldieren aangespoeld. De vissen spoelden aan op het Villananitos de Lo Pagán strand in de gemeente San Pedro del Pinatar. Ook in de zone genaamd La Mota en La Puntica lagen duizenden vissen op het strand. De reden is zuurstofgebrek.

Vanwege het noodweer enkele weken geleden tijdens de ‘gota fría’ of DANA stroomde veel regenwater uit de rivieren de  zee en ook de Mar Menor binnen. Daardoor kwam het zoete water in contact met het zoute zeewater. Hierdoor is een situatie ontstaan dat er weinig zuurstof in het water zit.

De vissen en schaaldieren zoals krabben, kreeften en garnalen die in de Mar Menor leven zijn op zoek naar zuurstof en zwemmen massaal richting de stranden waar ze in de meeste gevallen niet meer levend vandaan komen. 

Naast het zoete rivier- en regenwater stroomde er ook veel modder, grond en organisch materiaal de Mar Menor binnen wat ook niet goed is voor alle levende wezens in de binnenzee van Murcia.

Medewerkers van de afdeling Consejería de Agua, Agricultura, Ganadería y Medio Ambiente van de regioregering Murcia hebben de dode vissen weggehaald. Daarbij waarschuwden ze de bevolking dat veel vissen waarschijnlijk al dagen dood in zee hebben gedreven en dus zeer zeker niet goed zijn voor consumptie.

Die waarschuwing geeft men omdat tijdens het noodweer op verschillende plaatsen dode tonijnen aanspoelden. Veel mensen twijfelden toen geen moment om deze tonijnen ter plekke op het strand in stukken te snijden om mee te nemen voor eigen consumptie. Ook in die gevallen waarschuwde men dat deze dieren al dagen dood in het water hebben gelegen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.