Heeft Spanje nu ook zijn eigen monster van Loch Ness in Asturië?

Heeft Spanje nu ook zijn eigen monster van Loch Ness in Asturië?
Beeld: Twitter

Heeft Spanje nu ook zijn eigen monster van Loch Ness in Asturië?

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GIJÓN – In een meer dat deel uitmaakt van de Lagos de Covadonga in de autonome regio Asturië, werd door verschillende bezoekers iets vreemd opgemerkt. Allen zagen zij een lang, slangachtig wezen in het water, door sommigen beschreven als meerdere meters groot. Krijgt Spanje nu zijn eigen mythe zoals Schotland en het monster van Loch Ness?

Verschillende werknemers en bezoekers van de meren braken zich het hele weekend het hoofd rond de vraag welk dier ze afgelopen vrijdag zouden hebben gezien in het meer van Enol. “Ik zat in de eerste bus van de dag, vol toeristen, toen ik ter hoogte van het meer van Enol iets heel erg vreemds zag in het water.”, vertelde chauffeur Jorge Toraño gisteren aan de krant El Comercio . “Ik stopte de bus en ging van dichterbij bekijken, omdat ik mijn ogen niet kon geloven. Het was een soort van grijsachtige slang, zo’n 15 meter lang.”

Toraño riep meteen zijn collega die het wezen ook zag en even verbaasd bleek. “Op dat moment kwamen drie meisjes de bus af om te vragen of er iets aan de hand was, ze waren net zo verbaasd als ons toen ze het dier zagen.” De chauffeur keerde later terug met een aantal vrienden. “Eerst zagen we het niet langer, maar toen merkte ik op dat het gewoon dichter bij de oever zat.” De man besloot bij gebrek aan een beter idee een aantal fotos te maken met zijn telefoon.

Luis Laria, president van de organisatie Cepesma, heeft tot nu toe maar liefst 36 duikoperaties in het meer van Enol op zijn palmares. Hij heeft een nuchtere kijk op de zaak. “Het meest waarschijnlijke is dat het om een grote aal gaat.” Volgens Laria zijn er exemplaren die tot 8 kilo kunnen wegen.

Bovendien vond in 1996 een herbevolking van alen, forel en krabben plaats in het meer van Enol. De liefhebbers van het meer hebben alvast een boeiend gespreksonderwerp. Tot er bewijs is van het tegendeel, ziet het er naar uit dat Asturië zijn monster van Loch Ness heeft.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.