Nieuwe Spaanse ‘El Gordo’ kerstloterij video’s gepresenteerd

Nieuwe Spaanse ‘El Gordo’ kerstloterij video’s gepresenteerd
Beeld: Europa Press

Nieuwe Spaanse ‘El Gordo’ kerstloterij video’s gepresenteerd

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Komende 22 december is het weer zover en zit heel Spanje en ook steeds meer buitenlanders voor de buis of het beeldscherm van de computer/tablet om te kijken naar de trekking van de El Gordo ofwel de kerstloterij 2020. Op die ene dag wordt er een prijzenpot verdeeld van maar liefst 2.408.000.000 (2,4 miljard) euro en met onderstaande video’s wordt de trekking dit jaar aangeprezen.

Elk jaar presenteert de Sociedad Estatal de Loterías y Apuestas del Estado (SELAE) een videoboodschap om de Spanjaarden over te halen om mee te doen met de Kerstloterij ofwel de El Gordo die op 22 december plaatsvindt. 

Ieder jaar weer wordt er veel gesproken en geschreven over de ‘spot’ of videoboodschap en ook dit jaar is het weer zover want in plaats van een zijn er twee video’s gepresenteerd, elk met een eigen verhaal die uiteraard met de pandemie te maken hebben. Overigens werden er in 2019 niet een of twee maar vier video’s/verhalen gepubliceerd.

Twee video’s

Op 12 november heeft men de videoboodschap gepresenteerd of eigenlijk videoboodschappen. Het thema van de 2020 video’s is ‘Compartir como siempre, compartir como nunca’ en de twee video’s heben de titel ‘Hermanos’ (broers) en ‘Vecinas’ (buren).

Hermanos

In de video van de ‘broers’ wordt het verhaal verteld van twee ‘hermanos’ die dankzij de kerstloterij tijdens de pandemie-tijd herenigd worden nadat ze lange tijd niet met elkaar hebben gesproken.

Vecinas

De video begint met het afscheid van een vader en een zoon op een treinstation, en gaat dan door belangrijke momenten in het leven van mensen, door verschillende tijdperken, waarin de loterij altijd aanwezig is geweest. Verder wordt het verhaal verteld van twee buurvrouwen (vecinas) die door de pandemie door de solidariteit zijn verenigd waarbij de oudere vrouw uit dank omdat ze zich nooit alleen heeft gevoeld een lot heeft gekocht voor haar jongere overbuurvrouw.

Ga naar de inhoud