AVE-hogesnelheidstrein verbindt vanaf 20 december Madrid met Orihuela, Elche en Murcia

AVE-hogesnelheidstrein verbindt vanaf 20 december Madrid met Orihuela, Elche en Murcia
Beeld: YouTube

AVE-hogesnelheidstrein verbindt vanaf 20 december Madrid met Orihuela, Elche en Murcia

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE/MURCIA – Vanaf 20 december is het mogelijk om met de AVE-hogesnelheidstrein van Madrid naar Murcia te rijden. Vanaf 14 tot en met 29 december is het mogelijk 30.000 stoelen te reserveren voor een gereduceerde prijs van 19 euro. In totaal zijn er acht verbindingen per dag met in totaal 2824 stoelen.

De nieuwe AVE-dienst tussen Madrid en Murcia duurt 2 uur en 45 minuten met vier verbindingen per dag, twee in elke richting. De hogesnelheidstreinen vertrekken en komen in Madrid aan bij het Chamartín Clara Campoamor station en hebben stops in Orihuela en Elche.

Er zijn echter ook vier verbindingen per dag die Madrid en Murcia met elkaar verbinden met stops in Orihuela, Elche, Alicante, Villena, Albacete en Cuenca. Deze rit duurt 3 uur en 25 minuten waarbij de AVE-hogesnelheidstrein stopt en vertrekt bij het Puerta de Atocha station in Madrid. 

Ter gelegenheid van de inhuldiging van de nieuwe AVE-dienst tussen Murcia en Madrid, lanceert de spoorwegmaatschappij Renfe een promotiecampagne. Van 14 december tot 29 december gaan 30.000 tickets in de verkoop, in standaardklasse, voor de prijs van 19 euro, enkele reis, om te reizen tot december 2023.

Zoals altijd, zet Renfe zich in voor stiptheid in AVE-treinen, met restitutie van 50% van het bedrag van de reis voor vertragingen tussen 15 en 30 minuten en 100% voor vertragingen van meer dan 30 minuten.

Renfe zal het S-112-model gebruiken voor de Madrid-Murcia AVE-dienst, een van de technologisch geavanceerdste treinen. De trein heeft 12 wagons, volledig toegankelijk voor mensen met een beperking. Deze zal een maximale snelheid van 300 kilometer per uur rijden en heeft 353 zitplaatsen. De stoelen zijn zeer comfortabel, inklapbaar en met voetsteunen, daarnaast heeft elke stoel een individuele lamp en een opklapbare tafel. KLIK HIER voor de dienstregeling.

Ga naar de inhoud