Vermiste personen op scherm pinautomaten in Spanje

Vermiste personen op scherm pinautomaten in Spanje
Beeld: Euronet.com

Vermiste personen op scherm pinautomaten in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Om de boodschap beter te verspreiden en om meer mensen te bereiken heeft men besloten de berichten omtrent vermiste personen ook via de schermen van de pinautomaten te laten zien. SOS Desaparecidos en Euronet hebben een overeenkomst gesloten wat betreft de berichten die niet alleen in Spanje getoond kunnen worden maar ook internationaal.

Meer dan 3.000 pinautomaten in Spanje laten sinds deze woensdag berichten zien van vermiste personen (alertas de desaparecidos). Op het scherm komt een foto en korte tekst te staan van de vermiste personen en daarbij ook een manier om in contact te komen met SOS Desaparecidos.

Euronet heeft binnen de Europese Unie meer dan 23.000 pinautomaten in verschillende landen. Voorlopig worden de Spaanse berichten van de vermisten alleen getoond binnen Spanje maar wellicht in de toekomst in de hele EU. Wel kan men nu al een bericht in een bepaald land laten zien als er een verdenking is dat een vermiste persoon daar verblijft.

Elke dag zal er op de schermen van de pinautomaten in Spanje een bericht van een vermiste persoon getoond worden. In principe zullen deze berichten elke maandag en donderdag wijzigen. De berichten zijn zowel door personen die gaan pinnen te zien maar ook door voorbijgangers. De berichten worden elke keer 32 seconden getoond en dat 2.750 keer per dag.

LEESTIP: Let op bij pinnen bij een ATM pinautomaat in Spanje

Euronet is op dit moment aan het onderzoeken of er een mogelijkheid is dat gebruikers van de pinautomaten de berichten van de vermiste personen kunnen printen of scannen op de mobiele telefoon.

Ga naar de inhoud