Vermiste personen op scherm pinautomaten in Spanje

Vermiste personen op scherm pinautomaten in Spanje
Beeld: Euronet.com

Vermiste personen op scherm pinautomaten in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Om de boodschap beter te verspreiden en om meer mensen te bereiken heeft men besloten de berichten omtrent vermiste personen ook via de schermen van de pinautomaten te laten zien. SOS Desaparecidos en Euronet hebben een overeenkomst gesloten wat betreft de berichten die niet alleen in Spanje getoond kunnen worden maar ook internationaal.

Meer dan 3.000 pinautomaten in Spanje laten sinds deze woensdag berichten zien van vermiste personen (alertas de desaparecidos). Op het scherm komt een foto en korte tekst te staan van de vermiste personen en daarbij ook een manier om in contact te komen met SOS Desaparecidos.

Euronet heeft binnen de Europese Unie meer dan 23.000 pinautomaten in verschillende landen. Voorlopig worden de Spaanse berichten van de vermisten alleen getoond binnen Spanje maar wellicht in de toekomst in de hele EU. Wel kan men nu al een bericht in een bepaald land laten zien als er een verdenking is dat een vermiste persoon daar verblijft.

Elke dag zal er op de schermen van de pinautomaten in Spanje een bericht van een vermiste persoon getoond worden. In principe zullen deze berichten elke maandag en donderdag wijzigen. De berichten zijn zowel door personen die gaan pinnen te zien maar ook door voorbijgangers. De berichten worden elke keer 32 seconden getoond en dat 2.750 keer per dag.

LEESTIP: Let op bij pinnen bij een ATM pinautomaat in Spanje

Euronet is op dit moment aan het onderzoeken of er een mogelijkheid is dat gebruikers van de pinautomaten de berichten van de vermiste personen kunnen printen of scannen op de mobiele telefoon.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.