Vermiste personen op scherm pinautomaten in Spanje

Vermiste personen op scherm pinautomaten in Spanje
Beeld: Euronet.com

MADRID – Om de boodschap beter te verspreiden en om meer mensen te bereiken heeft men besloten de berichten omtrent vermiste personen ook via de schermen van de pinautomaten te laten zien. SOS Desaparecidos en Euronet hebben een overeenkomst gesloten wat betreft de berichten die niet alleen in Spanje getoond kunnen worden maar ook internationaal.

Meer dan 3.000 pinautomaten in Spanje laten sinds deze woensdag berichten zien van vermiste personen (alertas de desaparecidos). Op het scherm komt een foto en korte tekst te staan van de vermiste personen en daarbij ook een manier om in contact te komen met SOS Desaparecidos.

Euronet heeft binnen de Europese Unie meer dan 23.000 pinautomaten in verschillende landen. Voorlopig worden de Spaanse berichten van de vermisten alleen getoond binnen Spanje maar wellicht in de toekomst in de hele EU. Wel kan men nu al een bericht in een bepaald land laten zien als er een verdenking is dat een vermiste persoon daar verblijft.

Elke dag zal er op de schermen van de pinautomaten in Spanje een bericht van een vermiste persoon getoond worden. In principe zullen deze berichten elke maandag en donderdag wijzigen. De berichten zijn zowel door personen die gaan pinnen te zien maar ook door voorbijgangers. De berichten worden elke keer 32 seconden getoond en dat 2.750 keer per dag.

LEESTIP: Let op bij pinnen bij een ATM pinautomaat in Spanje

Euronet is op dit moment aan het onderzoeken of er een mogelijkheid is dat gebruikers van de pinautomaten de berichten van de vermiste personen kunnen printen of scannen op de mobiele telefoon.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

3
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Señor Juan

Dit zijn toch de touristen ATM’s? Denk niet dat die snel een vermist persoon tegenkomen. Want de Spanjaard is niet zo gek om 3-4€ commissie te betalen voor geld pinnen.
Ach, elk beetje helpt natuurlijk dus wie weet.

FGM.Koopmans

Het blijft een probleem, vaak verdwijnen mensen door onbekende omstandigheden dat is een zeer triest gebeuren voor de nabestaanden, maar in de tegenwoordige tijd met alle drugs en aanverwante misdrijven zullen er meer mensen “VERDWIJNEN”

Wizza

Simpelweg een heel goed plan. Net als ze vroeger in de USA op melkpakken de foto’s zetten.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.