skip to Main Content
De dikste inwoners van Spanje zijn te vinden in Asturië, Galicië en Andalusië

De dikste inwoners van Spanje zijn te vinden in Asturië, Galicië en Andalusië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens een onderzoek van het Spaanse tijdschrift Cardiología is de autonome deelstaat Asturië de regio waar het hoogste percentage obesitas in Spanje te vinden is. In deze regio is een kwart van de bevolking zwaarlijvig maar de regio’s Galicië en Andalusië volgen op voet. Aan de andere kant van de weegschaal staat de regio Balearen waar slechts 10,5% van de inwoners obesitas heeft.

Zoals op de onderstaande kaart te zien is wonen de meeste mensen die obesitas hebben in de deelstaat Asturië met een 25,7% van de bevolking, op de voet gevolgd door Galicië met een 24,9% en Andalusië met een 24,4%. Niet ver daarvan vinden we de regio Murcia met een 23,9% obesitas gevolgd door de Comunidad de Madrid met een 23,8%, Aragón met een 23,7%, Castilla-La Mancha met een 23,6% en La Rioja met een 23,3%.

Aan de andere kant van de weegschaal staat de deelstaat Balearen met een 10,5% gevolgd door Catalonië met een 15,5%, Baskenland met een 16,8%, Cantabrië met 17,6%, Extremadura met 19%, Comunidad Valenciana met 19,8% en de Canarische Eilanden met 20,1%.

Het gemiddelde percentage voor heel Spanje is een obesitas (obesidad) van 21,6% en zwaarlijvigheid (sobrepeso) van bijna het dubbele met 39,3%. Volgens historynutshell.com heeft Spanje 23,8% dikke mensen wat meer is dan de 22,1% in België en 20,4% in Nederland. Frankrijk doet het ook beter dan Spanje met een percentage dikke mensen van 21,6% terwijl dat in Duitsland 22,3% is, in Groot Brittannië een 27,8% en in Ierland een 25,3%. Op Turkije na met 32,1% aan dikke mensen staat Groot Brittannië hoog op de lijst van dikke Europeanen.

Obesitas (ook wel overgewicht, zwaarlijvigheid, vetzucht, corpulentie, dikheid, en adipositas genoemd) is een medische aandoening waarbij zich zoveel lichaamsvet heeft opgehoopt dat dit een negatief effect kan hebben op de gezondheid. Dit kan leiden tot een kortere levensverwachting en/of meer gezondheidsproblemen. Mensen met een body mass index (BMI) hoger dan 30 kg/m2 worden als obees beschouwd. De BMI wordt berekend door het lichaamsgewicht in kilo’s te delen door het kwadraat van de lengte in meters.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken