De dikste inwoners van Spanje zijn te vinden in Asturië, Galicië en Andalusië

De dikste inwoners van Spanje zijn te vinden in Asturië, Galicië en Andalusië

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens een onderzoek van het Spaanse tijdschrift Cardiología is de autonome deelstaat Asturië de regio waar het hoogste percentage obesitas in Spanje te vinden is. In deze regio is een kwart van de bevolking zwaarlijvig maar de regio’s Galicië en Andalusië volgen op voet. Aan de andere kant van de weegschaal staat de regio Balearen waar slechts 10,5% van de inwoners obesitas heeft.

Zoals op de onderstaande kaart te zien is wonen de meeste mensen die obesitas hebben in de deelstaat Asturië met een 25,7% van de bevolking, op de voet gevolgd door Galicië met een 24,9% en Andalusië met een 24,4%. Niet ver daarvan vinden we de regio Murcia met een 23,9% obesitas gevolgd door de Comunidad de Madrid met een 23,8%, Aragón met een 23,7%, Castilla-La Mancha met een 23,6% en La Rioja met een 23,3%.

Aan de andere kant van de weegschaal staat de deelstaat Balearen met een 10,5% gevolgd door Catalonië met een 15,5%, Baskenland met een 16,8%, Cantabrië met 17,6%, Extremadura met 19%, Comunidad Valenciana met 19,8% en de Canarische Eilanden met 20,1%.

Het gemiddelde percentage voor heel Spanje is een obesitas (obesidad) van 21,6% en zwaarlijvigheid (sobrepeso) van bijna het dubbele met 39,3%. Volgens historynutshell.com heeft Spanje 23,8% dikke mensen wat meer is dan de 22,1% in België en 20,4% in Nederland. Frankrijk doet het ook beter dan Spanje met een percentage dikke mensen van 21,6% terwijl dat in Duitsland 22,3% is, in Groot Brittannië een 27,8% en in Ierland een 25,3%. Op Turkije na met 32,1% aan dikke mensen staat Groot Brittannië hoog op de lijst van dikke Europeanen.

Obesitas (ook wel overgewicht, zwaarlijvigheid, vetzucht, corpulentie, dikheid, en adipositas genoemd) is een medische aandoening waarbij zich zoveel lichaamsvet heeft opgehoopt dat dit een negatief effect kan hebben op de gezondheid. Dit kan leiden tot een kortere levensverwachting en/of meer gezondheidsproblemen. Mensen met een body mass index (BMI) hoger dan 30 kg/m2 worden als obees beschouwd. De BMI wordt berekend door het lichaamsgewicht in kilo’s te delen door het kwadraat van de lengte in meters.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.