Leer de Spaanse winkelketen Natura kennen

Oeps ... foto ontbreekt!

Leer de Spaanse winkelketen Natura kennen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Ongetwijfeld heb je tijdens je bezoek aan Barcelona, Madrid of elke willekeurige andere stad in Spanje wel eens een Natura winkel gezien. Dat kan ook niet anders want deze feel good winkels met opvallende en eerlijk geprijsde producten vallen enorm op. Gedurende jaren stond er steevast een grote beer als knuffel bij de deur (net zoals de Ale-Hop winkels een koe bij de deur hebben staan) maar deze is nu op veel plaatsen verdwenen om een serieuzer imago te creëren. Leer de Spaanse winkelketen Natura kennen.

Natura bestaat dit jaar alweer 28 jaar nadat de eerste winkel in 1992 in Barcelona werd geopend door de oprichter Sergio Durany. Twee jaar later in 1994 begon de ondernemer een uitbreiding van zijn imperium waarbij hij gedurende jaren tientallen winkels opende in heel Spanje maar ook in Portugal en enkele jaren later in Mexico waardoor het totaal aantal winkels nu is komen te staan op 221 in drie landen. Er zijn 1.400 mensen werkzaam bij Natura, zowel in de winkels alsook op de kantoren, magazijnen en distributiecentra.

Flag Store

De meeste van de Natura winkels zijn franchises die iedereen die voldoet aan de eisen van Natura kan openen. In de Natura winkels worden allerlei huishoudelijke spullen verkocht maar ook kleding, muziek, boeken, juwelen, decoratie, reisartikelen etc. teveel om op te noemen. Natura heeft in Barcelona de grootste winkel tot nu toe geopend in de Calle Pelayo , een zogenaamde flag store waar altijd alle nieuwste producten te vinden zijn. Daarnaast heeft Natura aan de Avenida Diagonal een van de grotere winkels, de Natura Casa, en tientallen kleinere winkels in Barcelona en eigenlijk overal in Spanje.

Feel good

Natura is een zogenaamde feel good winkel waar je vrolijk wordt van het rondneuzen, proberen, aanraken, ruiken en bekijken van de vele artikelen die ze te koop aanbieden. Daarnaast zijn veel producten gemaakt in derde wereld landen waardoor je door aanschaf iets goeds doet voor de wereld. Natura is een van die winkels waar je eens geweest moet zijn, zeker als je in Barcelona bent maar ook ergens anders in Spanje en zelfs op de grotere vliegvelden. Zoek hier naar de winkels bij jou in de buurt in Spanje.

Hotel

Sinds 2015 heeft de dochter van de oprichter van Natura een hotel geopend, het Margot House gelegen aan de Paseo de Gracía nummer 46 in Barcelona. Het Margot House is een kleinschalig, modern en netjes aangekleed 18 kamers tellend hotel waar de gast zich al snel thuis zal voelen. Aangezien het hotel aan een van de grote, dure en meest bezochte straten van Barcelona ligt is het er altijd druk en moet je op tijd zijn om een kamer te bemachtigen. Bekijk de website voor meer informatie over het Margot House hotel.

Ga naar de inhoud