Supermarktketen Eroski lanceert ‘anti-inflatie boodschappenmandje’ met 1.000+ producten

Supermarktketen Eroski lanceert ‘anti-inflatie boodschappenmandje’ met 1.000+ producten
Beeld: Eroski / web

Supermarktketen Eroski lanceert ‘anti-inflatie boodschappenmandje’ met 1.000+ producten

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vorige week werd bekend dat de Franse regering een overeenkomst heeft getekend met supermarktketens om gedurende drie maanden boodschappen gereduceerd in prijs aan te bieden. In Spanje vroeg de Spaanse regering om een soortgelijke vrijwillige actie en de keten Eroski heeft geluisterd. Op maandag werd de campagne ‘La Cesta que enamora’ gepresenteerd met een boodschappenmandje met daarin meer dan 1.000 referenties die in prijs verlaagd zijn.

De Baskische supermarktketen Eroski lanceert samen met Caprabo het ‘anti-inflatie boodschappenmandje’ en onderscheidt zich daarmee van andere ketens in Spanje zoals Mercadona, Día of Carrefour die nog geen gehoor hebben gegeven aan de oproep van de Spaanse regering. Opvallend is dat Carrefour in Frankrijk juist wel meedoet met de anti-inflatie maatregelen. 

Volgens de aankondiging van het bedrijf zelf op maandag, zal de campagne vanaf donderdag 16 maart (2023) in de supermarkten verkrijgbaar zijn en zal het de prijs verlagen van meer dan duizend producten, vooral producten van eigen merknamen.

Hieronder bevinden zich dagelijkse of wekelijkse consumptieartikelen (zuivel, groenten, fruit, olie, rijst, pasta, peulvruchten, noten of vis), producten die af en toe worden aanbevolen (koekjes, vleeswaren of chocolade) en zelfs producten die te maken hebben met persoonlijke verzorging en huishoudelijke zaken. “Meer dan de helft van de producten in deze selectie kost minder dan 2 euro en van de 200 zijn er niet meer dan 1 euro” volgens Beatriz Santos, de commercieel directeur van Eroski.

boodschappenmandje
Spaanse regering zet druk op supermarkten om Franse model van kostenverlaging boodschappen toe te passen
De Spaanse regering ziet de Franse overeenkomst tussen de regering en supermarktketens over de kostenverlaging van boodschappen als een goed initiatief, maa …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud