Weinig verkochte nieuwbouw woningen in Spanje in 2018

Weinig verkochte nieuwbouw woningen in Spanje in 2018
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Meer dan 80% van de woningen die in Spanje verkocht werden zijn bestaande woningen terwijl minder dan 20% nieuwe woningen zijn. Dat blijkt uit het jaarrapport 2018 van de Colegio de Registradores. Er werden in 2018 in totaal 516.680 woningen verkocht.

Er werden vorig jaar in totaal 516.680 woningen verkocht in Spanje waarvan 426.542 bestaande woningen (casas usadas / segunda mano) waren wat 82,5% is en 90.138 nieuwbouwwoningen (casas de obra nueva) waren wat 17,5% is.

Met deze cijfers geeft het Colegio de Registradores aan dat het aantal verkochte bestaande woningen het hoogst is sinds 11 jaar. Alleen in het jaar 2007, dus voor de crisis, werden er meer bestaande woningen verkocht.

De meeste woningen werden in 2018 verkocht in Andalusië met een totaal van 100.907 waarvan 83.385 bestaande woningen waren en 17.522 nieuwbouwwoningen. Als tweede op de lijst staat Catalonië met een totaal van 81.577 verkochte woningen met de verhoudingen 69.666 en 11.911 gevolgd door de Comunidad Valenciana met 78.604 verkochte woningen en de verhoudingen 68.592 en 10.012.

In de Comunidad de Madrid werden in totaal 76.535 woningen verkocht met 59.664 bestaande- en 16.972 nieuwbouwwoningen. Op de Canarische Eilanden werden 24.392 woningen verkocht met de verhoudingen 19.213 en 5.179 en op de Balearen in totaal 15.784 verkochte woningen met de verhoudingen 13.222 en 2.562.

De verhoudingen wat betreft de verkoop van bestaande- en nieuwbouwwoningen in Spanje aan buitenlanders is niet bekend maar in heel 2018 werden er in totaal 65.500 woningen door buitenlanders gekocht, een 12,6% van het totaal aantal verkochte woningen van 516.680.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Dit is het Spanje waar buitenlanders geen huizen kopen[/su_note]

Van de buitenlanders waren het de Britten die de meeste woningen kochten (16,6%) gevolgd door Duitsers (7,7%) en de Fransen (7,4%) en dan de Belgen (5,7%) gevolgd door de Italianen (5,07%), Zweden (5,02%), Roemenen (5%), Marokkanen (4,67%), Chinezen (3,07%) en dan (pas) de Nederlanders (3,07%).

In aantallen zou dat ongeveer 3.733 woningen zijn die door Belgen werden gekocht en 2.010 woningen die door Nederlanders werden aangeschaft. Die aantallen liggen ver weg van de Britten met 10.873 woningen en de Duitsers met 5.056 woningen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Beste mensen allemaal, ik kan jullie bijtreden wat de verkoop betreft. Ik werk voor en met Immobiliënbedrijf (waar ik geen reclame voor maak) en moet toegeven dat de verkoop nieuwbouw niet echt vlotjes loopt. De occasie markt dat gaat nog enigszins maar daar moet je natuurlijk ook enkele kanttekeningen bij maken, n.l. dat je extra geld moet investeren voor renovatie en aanpassingen aan onze NL en BE normen zoals de broodnodige luxe. Ik bedoel hiermee geen gouden kranen maar gewoon degelijk sanitair, badkamers, elektriciteit, keuken, vensters (eventueel met dubbel glas) en deuren die sluiten en natuurlijk verwarming en ventilatie of… Lees verder »

Nou ik weet niet hoe de ervaringen van anderen zijn, maar ik heb persoonlijk heen hoge pet op van de nieuwbouw hier. Men is hier aan de kust op 2 plaatsen grote complexen weer aan het bouwen, waarvan 85% verkocht is aan handelaren die het doorverkopen of in de vakantie verhuur gaan steken, dus dat worden spookcomplexen een groot deel van het jaar. Daarnaast als je weer ziet hoe men aan het bouwen is, muren van 1 steentje dik, schots en scheef en dan met de stuc laag dat proberen weg te moffelen. Bij sommige muren zitten de scheuren er… Lees verder »

De reden daarvoor is volgens mij een combinatie van locatie en prijs.
Ik zou iedereen willen adviseren om te kopen in een permanent bewoonde wijk met supermarkten, apotheken en andere diensten “om de hoek”.

Huizenverkoop bijna zo hoog als in 2007, net voor de crisis begon. Teken aan de wand?

Vanuit de glazenbol misschien wel. De tijd zal het leren . Je kunt elkaar ook een crisis aanpraten hè.

Inderdaad, Rob.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.