De beste ijszaken van Spanje volgens Tripadvisor

Oeps ... foto ontbreekt!

De beste ijszaken van Spanje volgens Tripadvisor

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het lekkere zomerweer is begonnen in Spanje en dus zoeken mensen verkoeling. Dat kan uiteraard van buitenaf gebeuren door middel van het opzoeken van de schaduw, voor een ventilator gaan staan of jezelf in een ruimte met airco verstoppen. Maar verkoeling kan ook van binnenuit en dan is er niets lekkerder dan een heerlijk koud ijsje. Maar waar zijn de beste ijszaken van Spanje te vinden?

Tripadvisor heeft het aan de duizenden leden gevraagd waaruit zij een top 10 lijst heeft kunnen samenstellen. Wellicht ligt een van deze ‘mejores heladerías’ wel bij jou in de buurt in Spanje?

1. Heladería Puerta Real (A Coruña)

Volgens de lijst ligt de beste ijszaak van Spanje niet aan de populaire Middellandse Zeekust of op de toeristische eilanden maar in noordwest Spanje, in de autonome regio Galicië. Voor het beste ijs moet je naar de Heladería Puerta Real in A Coruña reizen. Volgens de leden van Tripadvisor zijn daar de beste smaken en creaties te vinden.

https://www.instagram.com/p/c4rHm3JBZs/

2. Heladería dellaSera (Logroño)

Vanaf nu zijn de wijn bodegas in de autonome regio La Rioja niet meer de enige reden om naar La Rioja te reizen. Ijs is ook een specialiteit geworden in deze regio, althans in de ijszaak Heladería dellaSera in de hoofdstad Logroño.

https://www.instagram.com/p/BSiEW9BDZ6H/

3. Gelaaati Di Marco (Barcelona)

Voor de bezoekers van de Catalaanse hoofdstad is er goed nieuws. Niet alleen heeft Barcelona de enige ijszaak van Spanje waar de Paus ook ijs koopt (in de Italiaanse versie dan) maar heeft Barcelona ook de derde beste ijszaak van heel Spanje. Het gaat om Gelaaati di Marco, een ijszaak met meer dan 20 jaar ervaring met alle smaken mogelijk.

https://www.instagram.com/p/Bv1u2BzBDCp/

4. Gelati!! Gelati!! (Bilbao)

Als je net het Guggenheim museum hebt bezocht en genoeg pintxos (tapas) hebt gegeten, is het nu tijd voor een heerlijk verfrissend ijsje. Daarvoor kun je terecht in de ijszaak Gelati!! Gelati!!, zoals de naam al aangeeft een typisch Italiaanse ijszaak.

https://www.instagram.com/p/Bhg8scmlBAH/

5. Gelatería La Romana (Valencia)

Valencia is een ‘hot’ bestemming en de stad heeft er zojuist een nieuwe attractie bijgekregen. Nummer vijf op deze lijst is de ijszaak Gelatería La Romana waar men heerlijk kan afkoelen na een stadswandeling of een bezoek aan al het moois van de architect Calatrava en het aquarium.

https://www.instagram.com/p/BzIZcQvi_On/

6. Heladería Borgonesse (Alicante)

Ben je aan de Costa Blanca en ben je op bezoek in de hoofdstad Alicante? Neem dan eens een ijsje bij de Heladería Borgonesse in Alicante. Mede vanwege de centrale ligging aan de Rambla de Méndez Núñez is deze alweer 30 jaar oude ijszaak een perfecte plaats voor verkoeling.

https://www.instagram.com/p/BR6VMCNgnuj/

7. Kalúa Helado Artesanal (Madrid)

Deze ijszaak in de Spaanse hoofdstad wordt druk bezocht tijdens de warme zomermaanden en dat is natuurlijk niet voor niets. Op de lijst van beste 16 ijszaken van Spanje staat deze bij Tripadvisor op plaats 13 maar bij ons mag Kalúa op plaats 7 staan.

https://www.instagram.com/p/BteTpoxBPiW/

8. Heladería Inma (Málaga)

Gelegen aan de Carretera de Cádiz is het niet moeilijk zoeken naar deze ijszaak omdat er vaak een rij wachtende mensen staat. Heladería Inma staat op de Tripadvisor lijst op plaats 14 maar bij ons mag deze favoriete verkoelende plek op plaats 8 staan. De perfecte stop tijdens een dagbezoek aan Málaga.

https://www.instagram.com/p/Bxr-3VZCPKX/

9. Heladería Antonio Sirvent (Tarragona)

Ben je op bezoek aan de Costa Dorada en heb je zin in een van de beste ijsjes van de regio, dan moet je naar de hoofdstad Tarragona gaan. Maar mocht je in Cambrils verblijven dan heb je geluk want daar is aan de populaire boulevard tegenover de haven ook een ijszaak van Sirvent te vinden. Let op, van Antonio Sirvent want een ander Sirvent familielid heeft een ijszaak pal ernaast in Cambrils.

https://www.instagram.com/p/BzXsm3ZoH8g/

10. Heladería Artesanal Italiana Fragola (Tenerife)

Mocht je op Tenerife zijn en het warm hebben, bezoek dan eens de ijszaak Heladería Artesanal Italiana Fragola. Zoals de naam al aangeeft echt Italiaans ijs van de beste kwaliteit. Op de lijst van Tripadvisor staat deze ijszaak op plaats 12 maar bij ons krijgt deze heladería de tiende plaats.

https://www.instagram.com/p/By3fprlI01t/

Wat is jouw favoriete ijszaak in Spanje?

Ga naar de inhoud