Meer honden dan kinderen in de Baskische stad Vitoria

Meer honden dan kinderen in de Baskische stad Vitoria
Beeld: 123rf

VITORIA – Volgens de gegevens van de gemeente Vitoria wonen er op dit moment meer honden dan kinderen jonger dan 12 jaar in de stad. In de Baskische stad staan 37.450 honden ingeschreven terwijl dat bij kinderen tot 12 jaar niet verder komt dan 20.193 jongens en meisjes.

De gemeente Vitoria weet daarnaast precies om welke honden het gaat waarbij van de 37.450 ingeschreven honden er 22.066 tot de volgende rassen behoren; 2.403 Yorkshireterriërs (yorkshire terrier); 2.190 Engelse setters (setter inglés); 1.888 Duitse herders (pastor alemán); 1.255 Baskische herders (pastor vasco); 1.035 Bretoense Spaniëls (spaniel bretón); 900 boxers (bóxer); 812 border collies (border collie); 784 Engelse cockerspaniël (cocker spaniel inglés).

Daarnaast staan er ook 763 maltezers (bichon maltes); 730 golden retrievers; 700 labrador retrievers; 682 pointers; 631 Franse bulldogs (bulldog francés) en 547 poedels (caniche) ingeschreven. Let wel, we hebben het hier dan alleen over de honden die door hun baasjes zijn ingeschreven in het register van de gemeente.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Meer honden dan tieners jonger dan 15 jaar in Spanje[/su_note]

De situatie lijkt er in Vitoria ook niet beter op te worden omdat er in 2018 slechts 2.102 baby’s werden geboren maar er bijna net zoveel of iets meer huisdieren bijkwamen. Een deel van de jongeren in Vitoria heeft ook geen interesse om een kind te hebben, mede vanwege de kosten.

Zo staat in deze krant dat het hebben van een kind tenminste 1.183 euro per maand gedurende de eerste drie jaar kost terwijl de kosten van een hond op jaarbasis niet meer zijn dan 1.198 euro. Uiteraard kan over deze bedragen gediscussieerd worden maar het geeft wel een idee.

Naast de 37.500 honden die in Vitoria geregistreerd staan wonen er ook officieel 2.226 katten, 102 fretten en 16 konijnen met ook diverse ingeschreven vogels, schildpadden en enkele reptielen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

6
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Ramon

Er is geen kinderbijslag in Spanje. Verder wat een honden en kinderhaters hier, hoop dat jullie alleen op een heuvel wonen, want met die houding zul je weinig vrienden maken.

Miel

Honden zijn gevaarlijk, honden stinken, honden kosten geld, honden hebben levenslang zorgen nodig, … Ik hou niet van honden, want honden zijn een last !! Wel van kinderen ! Ze zijn lief als ze klein zijn, ze zijn leuk als ze wat groter worden, ze zorgen voor een aangename drukte als ze opgroeien, ze bezorgen je kleinkinderen, ze maken je fier als ze slagen in het leven en ze zorgen voor jou als je het zelf niet meer kan. Een godsgeschenk !! Ik begrijp niet dat sommige mensen dat anders zien.

Jozef

Krijgt men in Spanje geen kinderbijslag? is het eerste wat bij me opkomt. Of……., is er vrijstelling voor hondenbelasting? (als die al bestaat in Spanje – Vitoria)
Er zijn gezinnen die aan kinderbijslag meer ontvangen dan het maandelijkse salaris. Een Iman getrouwd met 3 vrouwen, ja dat is mogelijk, heeft bij deze vrouwen 27 kinderen. (hoe bestaat het). Hij heeft geen honden maar zielsverwanten. Dat brengt meer op en…….. het is allemaal “legaal”. Tel uit je winst.

Fred

Het is heel simpel honden zijn liever dan die verpeste rotkinderen van tegenwoordig. Heb zelf 4 grote honden en nooit problemen. Mijn buurman met 2 kinderen zit continu in de ruzie, lekker leven heb je dan. Wil je een stress vrij leven neem dan gewoon een hond in plaats van een kind. En gezien hoe het gaat tegenwoordig in de wereld en waar we naartoe gaan kun je beter zonder kinderen leven of je wil ze graag de ellende insturen die op ons afkomt.

Anoniem

Fred al met pensioen? Kinderen zijn de toekomst. De financiele onzekerheid en de hoge werkloosheid zijn redenen om geen kinderen te “nemen”. Wie zorgt er voor jou, Fred, als je het zelf niet meer kan?

Anoniem

Jozef, in snap er geen r**t van. Ofwel je bepleit de omgekeerde zaak.ofwel je praat over een ander land. Maargoed, jouw vragen:
Ja er bestaan diverse vormen van kinderbijslag of “familiehulp”, maar dat verschilt per comunidad. Nee, hondenbelasting bestaat bij mijn weten niet, maar ook dat kan natuurlijk.op gemeente-/provincie-/comunidad niveau zijn geregeld. Ik heb geen kinderen, maar wel een kat, een kanarie en een paar vissen in mijn aquarium en ik betaal voor deze beestjes geen belasting.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.