Meer honden dan kinderen in de Baskische stad Vitoria

Meer honden dan kinderen in de Baskische stad Vitoria
Beeld: 123rf

Meer honden dan kinderen in de Baskische stad Vitoria

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VITORIA – Volgens de gegevens van de gemeente Vitoria wonen er op dit moment meer honden dan kinderen jonger dan 12 jaar in de stad. In de Baskische stad staan 37.450 honden ingeschreven terwijl dat bij kinderen tot 12 jaar niet verder komt dan 20.193 jongens en meisjes.

De gemeente Vitoria weet daarnaast precies om welke honden het gaat waarbij van de 37.450 ingeschreven honden er 22.066 tot de volgende rassen behoren; 2.403 Yorkshireterriërs (yorkshire terrier); 2.190 Engelse setters (setter inglés); 1.888 Duitse herders (pastor alemán); 1.255 Baskische herders (pastor vasco); 1.035 Bretoense Spaniëls (spaniel bretón); 900 boxers (bóxer); 812 border collies (border collie); 784 Engelse cockerspaniël (cocker spaniel inglés).

Daarnaast staan er ook 763 maltezers (bichon maltes); 730 golden retrievers; 700 labrador retrievers; 682 pointers; 631 Franse bulldogs (bulldog francés) en 547 poedels (caniche) ingeschreven. Let wel, we hebben het hier dan alleen over de honden die door hun baasjes zijn ingeschreven in het register van de gemeente.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Meer honden dan tieners jonger dan 15 jaar in Spanje[/su_note]

De situatie lijkt er in Vitoria ook niet beter op te worden omdat er in 2018 slechts 2.102 baby’s werden geboren maar er bijna net zoveel of iets meer huisdieren bijkwamen. Een deel van de jongeren in Vitoria heeft ook geen interesse om een kind te hebben, mede vanwege de kosten.

Zo staat in deze krant dat het hebben van een kind tenminste 1.183 euro per maand gedurende de eerste drie jaar kost terwijl de kosten van een hond op jaarbasis niet meer zijn dan 1.198 euro. Uiteraard kan over deze bedragen gediscussieerd worden maar het geeft wel een idee.

Naast de 37.500 honden die in Vitoria geregistreerd staan wonen er ook officieel 2.226 katten, 102 fretten en 16 konijnen met ook diverse ingeschreven vogels, schildpadden en enkele reptielen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.