2,5 meter lange Benidorm-haai laat zich zien voor de kust van Villajoyosa

2,5 meter lange Benidorm-haai laat zich zien voor de kust van La Vila Joiosa
Beeld: Facebook

2,5 meter lange Benidorm-haai laat zich zien voor de kust van Villajoyosa

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Op donderdag 12 augustus zorgde een ongeveer twee meter lange blauwe haai voor veel bekijks en een gesloten Poniente-strand in de badplaats Benidorm. Later diezelfde dag werd gemeld dat deze haai na uren voor het strand gezwommen te hebben met een beetje hulp van experts richting open zee was vertrokken. Maar op vrijdag 13 augustus werd dezelfde haai weer gespot voor de kust van Villajoyosa (La Vila Joiosa).

Rond 11.00 vrijdagmorgen werd dezelfde haai die de dag daarvoor voor een gesloten strand zorgde in Benidorm gezien voor de kust van de Cala Bol Nou baai in Villajoyosa, op slechts enkele kilometers van Benidorm. De haai is waarschijnlijk donderdagmiddag na enige hulp de open zee in gezwommen maar omdat het dier waarschijnlijk ziek en gedesoriënteerd is kwam hij weer bij de kust terecht.

De Cala Bol Nou werd nadat de haai gezien was meteen gesloten en niemand mocht de zee in omdat de ‘tintorera’ haai nog aan het rondzwemmen was. Op donderdag werd geschreven over een haai van 2 meter maar nu schrijft men over een haai van 2,5 meter lang en van ongeveer 60 kilo.

Op onderstaande videobeelden van de lokale politie van Villajoyosa die op Facebook werd geplaatst, is de haai al zwemmend te zien.

Ga naar de inhoud