2,5 meter lange Benidorm-haai laat zich zien voor de kust van Villajoyosa

2,5 meter lange Benidorm-haai laat zich zien voor de kust van La Vila Joiosa
Beeld: Facebook

2,5 meter lange Benidorm-haai laat zich zien voor de kust van Villajoyosa

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – Op donderdag 12 augustus zorgde een ongeveer twee meter lange blauwe haai voor veel bekijks en een gesloten Poniente-strand in de badplaats Benidorm. Later diezelfde dag werd gemeld dat deze haai na uren voor het strand gezwommen te hebben met een beetje hulp van experts richting open zee was vertrokken. Maar op vrijdag 13 augustus werd dezelfde haai weer gespot voor de kust van Villajoyosa (La Vila Joiosa).

Rond 11.00 vrijdagmorgen werd dezelfde haai die de dag daarvoor voor een gesloten strand zorgde in Benidorm gezien voor de kust van de Cala Bol Nou baai in Villajoyosa, op slechts enkele kilometers van Benidorm. De haai is waarschijnlijk donderdagmiddag na enige hulp de open zee in gezwommen maar omdat het dier waarschijnlijk ziek en gedesoriënteerd is kwam hij weer bij de kust terecht.

De Cala Bol Nou werd nadat de haai gezien was meteen gesloten en niemand mocht de zee in omdat de ‘tintorera’ haai nog aan het rondzwemmen was. Op donderdag werd geschreven over een haai van 2 meter maar nu schrijft men over een haai van 2,5 meter lang en van ongeveer 60 kilo.

Op onderstaande videobeelden van de lokale politie van Villajoyosa die op Facebook werd geplaatst, is de haai al zwemmend te zien.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.