Ken jij deze top 10 lijstjes over Spanje al?

Oeps ... foto ontbreekt!

Ken jij deze top 10 lijstjes over Spanje al?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Spanje heeft veel moois te bieden en op onze website SpanjeTopTien plaatsen we regelmatig lijstjes met de “10 mooiste” of “10 beste” of “top 10” lijstjes over van alles en nog wat over Spanje. Om jou als trouwe SpanjeVandaag lezer een klein overzicht te geven van wat er allemaal te lezen is, staat hieronder onze Top 10 lijst over … SpanjeTopTien 🙂

Feesten, gastronomie, cultuur, monumenten, steden, bezienswaardigheden etc. Ze komen allemaal aan bod op SpanjeTopTien, een van onze vier informatieve websites die samen met SpanjeVandaag, waar het actuele Spanje nieuws in het Nederlands wordt geplaatst, SpanjeWeetjes waar we nuttige en handige wetenswaardigheden en tips over Spanje melden en WikiSpanje met achtergrondverhalen en informatieve artikelen over Spanje, de lezer en Spanjeliefhebber zoveel mogelijk informeert over alles wat met Spanje te maken heeft.

Mocht je nog niet bekend zijn met SpanjeTopTien dan is dit jouw kans om 10 interessante artikelen te lezen. Zet dus een glaasje thee of maak een bakje koffie, ga er lekker voor zitten, neem de tablet of telefoon in je hand en lezen maar. Dit is de SpanjeTopTien Top 10 lijst 🙂

De 10 Spaanse Costa’s aan de Middellandse Zee

Een onderwerp waar veel onduidelijkheid over bestaat, is de ligging van de diverse Costa’s. De meeste mensen weten wel naar welke Costa men gaat, maar waar ze deze exact op de kaart kunnen vinden, blijft de vraag. Voor anderen bestaan er maar 3 Costa’s, te weten: Costa Brava, Costa Blanca en Costa del Sol. Om alle twijfels weg te nemen, heeft makelaar Claus van Mierlo dit artikel geschreven… klik HIER voor het artikel!

De 7 Spaanse Costa’s langs de Atlantische Oceaan

Naast de bekende Spaanse costa’s aan de Middellandse Zee, heeft Spanje ook een kustlijn gelegen aan de Atlantische Oceaan en natuurlijk op de eilanden zoals de Canarische Eilanden. Terwijl iedereen wel de Costa Brava, Costa Dorada, Costa Blanca en Costa del Sol kent zijn de Costa Vasca, Costa de Cantabria en diverse andere kusten aan de Atlantische Oceaan minder (of niet) bekend bij de meeste buitenlanders. En dat is erg jammer want er wordt vaak gesproken over de mooiste kustlijn van heel Spanje met daarnaast de mooiste stranden die in dit “groene Spanje” te vinden zijn… klik HIER voor het artikel!

10 van de leukste kustplaatsen aan de Costa Blanca

De Costa Blanca, wie kent deze regio nu niet. Jaarlijks komen er duizenden Nederlanders en Belgen op bezoek in deze toeristische regio en het is tevens het deel van Spanje waar de meeste Nederlanders en Belgen wonen of op zijn minst ingeschreven staan bij de gemeenten. Buiten de populaire kustplaatsen zoals Calpe en Benidorm en de grote stad Alicante zijn er nog veel meer andere leuke en soms nog authentieke dorpen te vinden langs de kust… klik HIER voor het artikel!

10 van de leukste kustplaatsen aan de Costa Dorada

De Costa Dorada in het Spaans of Costa Daurada in het Catalaans betekent letterlijk “Gouden Kust” en is een 216 kilometer lange kuststreek in het zuiden van de deelstaat Catalonië. De kuststreek bestrijkt de gehele provincie Tarragona tot aan de delta van de rivier de Ebro. Ten noorden van de Costa Dorada ligt de Costa del Garraf (of Costa Barcelona) in de provincie Barcelona met de bekende badplaats Sitges. In het zuiden sluit de Costa Dorada aan op de Costa del Azahar, in de provincie Castellón van de Comunidad Valenciana… Klik HIER voor het artikel!

10 van de leukste kustplaatsen aan de Costa Brava

Wie heeft er nu niet van gehoord, de Costa Brava. Bekend vanwege het feit dat er jaarlijks duizenden Nederlandse en Belgische toeristen naar toe gaan om te genieten van het Spaans/Catalaanse leven, de ontelbare stranden, de leuke dorpjes en steden en natuurlijk (voor de jeugd) het uitgaan. Ondanks het feit dat veel mensen de link leggen met het feest- en zuiptoerisme, klopt dat beeld niet helemaal. Daarom bij deze een kort overzicht van de 10 leukste dorpjes aan de Costa Brava… Klk HIER voor het artikel!

10 voordelen voor je gezondheid bij het slapen van een Spaanse siesta

Als de meeste mensen aan Spanje denken dan denkt men aan zon, strand, zee, sangria en …. Siësta! Ondanks het feit dat men buiten Spanje nog steeds overtuigd is dat heel het land tussen de middag aan het slapen is blijkt dat er in de moderne maatschappij er nog maar weinig plaats voor is. Volgens een onderzoek doet 60% van de Spanjaarden al helemaal niet meer mee met de siësta en is er nog maar een klein percentage van de bevolking die dagelijks even tussen de middag gaat slapen… klik HIER voor het artikel!

De 10 meest geliefde Spaanse tapas bij de buitenlanders

Spanjaarden houden van tapas op hun gezette tijdstippen en de laatste jaren beginnen ook veel buitenlandse bezoekers van Spanje de tapa-cultuur te waarderen. Uiteraard is iedereen anders en heeft elke persoon zo zijn/haar eigen voorkeuren voor eten maar er zijn enkele tapas die omschreven kunnen worden als typisch Spaans en die erg geliefd zijn bij de buitenlandse bezoekers van Spanje… klik HIER voor het artikel!

De 15 Nationale Parken van Spanje op een rij

Spanje is een land vol afwisseling en met tal van spectaculaire natuur parken die het waard zijn om er een bezoek aan te brengen. In totaal heeft Spanje 15 Nationale Parken of Parques Nacionales waarvan de bergen Covadonga in de Picos de Europa en het Ordesa natuurpark in de Pyreneeën de eerste waren en al in 1916 als beschermd natuurgebied werden aangeduid. Sindsdien is dat aantal gegroeid tot de huidige 15 natuurparken die het land rijk is… klik HIER voor het artikel!

17 Spaanse eilanden nader bekeken

Gran Canaria, Mallorca, Ibiza, Tenerife, wie kent ze niet. De eilanden van Spanje die bekend zijn behoren tot de Canarische eilanden of de Balearen. Buiten deze twee grote eilandengroepen heeft Spanje nog meer kleinere eilandjes, meer dan 140 in totaal. De meeste van deze kleine eilandjes – of rotspunten – liggen voor kust van Baskenland, Cantabrië, Asturië en Galicië maar ook voor de kust van Andalusië, Murcia, Comunidad Valenciana en Catalonië zijn kleine eilandjes te vinden. Bij deze dus een omschrijving van de belangrijkste eilanden die Spanje heeft… klik HIER voor het artikel!

10 dingen waar je rekening mee moet houden als je naar Spanje wilt verhuizen

Het is voor veel Nederlanders en Belgen een droom om te verhuizen naar Spanje op zoek naar het prettige weer, de vele zonne-uren en een leven met minder stress. Verhuizen kan echter ook weer veel stress met zich meebrengen en ook het wonen in een ander land met een andere cultuur is niet altijd even makkelijk… klik HIER voor het artikel!

De 10 grootste steden van Spanje

Barcelona is wellicht de meest toeristische stad van Spanje maar is het ook de grootste stad van het land? Naast de Catalaanse hoofdstad heeft Spanje ook nog een echte hoofdstad, gelegen in het midden van Spanje, Madrid. In totaal heeft Spanje 8.126 gemeenten verdeeld in groeter en kleinere steden en dorpen. Hieronder een overzicht van de grootste steden van Spanje… klik HIER voor het artikel!

De 10 engste en spectaculairste wandelpaden van Spanje

Spanje is een geweldig land om te wandelen. Er zijn duizenden mooie wandelpaden te vinden door de meest uiteenlopende landschappen, van hoge bergen naar woestijnen of langs de zee, je noemt het maar op en Spanje heeft het. Er zijn echter van die wandelpaden die de boeken kunnen ingaan als gevaarlijke, avontuurlijke en enge wandelpaden die niet voor elke wandelaar zijn weggelegd. Een van de bekendste is waarschijnlijk de Caminito del Rey in de provincie Málaga maar er zijn er veel meer die er angstwekkend uit zien… klik HIER voor het artikel!

… en er zijn er nog veel meer maar dit is “slechts” een top 10 lijstje van veel gelezen artikelen op SpanjeTopTien. Voor meer informatieve lijstjes kun je natuurlijk altijd elke dag even een “top 10” lijstje lezen op SpanjeTopTien. Veel leesplezier 🙂

Ga naar de inhoud