skip to Main Content
Caminito del Rey in Málaga wordt het meest bewandeld door Spanjaarden en Nederlanders

Caminito del Rey in Málaga wordt het meest bewandeld door Spanjaarden en Nederlanders

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De beheerder van de Caminito del Rey heeft de voorlopige balans opgemaakt van het aantal bezoekers waarbij ook gekeken is naar de nationaliteiten waar de wandelaars vandaan komen. Er is gekeken naar de bezoekers in de maanden juni, juli en augustus waarbij er meer dan 80 nationaliteiten werden geregistreerd. De grootste groep wandelaars komt uit Spanje maar net zoals vorig jaar staan de nederlanders op een tweede plaats en is het aantal buitenlandse wandelaars inmiddels 65% van het totaal.

De Caminito del Rey wandeling tussen de gehuchten el Chorro en Ardales in de provincie Málaga is allang geen Spaans feestje meer. Van het totaal aantal wandelaars in de maanden juni, juli en augustus was 35% afkomstig uit Spanje en 65% uit andere landen waarbij er 84 nationaliteiten werden geregistreerd door de beheerder van het inmiddels wereldberoemde wandelpad. Volgens de organisatie komen er steeds meer bezoekers uit het buitenland waarvan een groot deel speciaal voor de wandeling van de Caminito del Rey naar de regio zijn gekomen.

Begin dit jaar maakten we al de gegevens over heel 2016 bekend waarbij de Spanjaarden ook al de grootste groep wandelaars waren en de Nederlanders op een trotse tweede plaats stonden. Deze situatie is ook nu na de zomer van 2017 niet veel veranderd en de Spanjaarden zijn nog steeds de grootste troep wandelaars maar het aantal Nederlandse bezoekers is ook dit jaar weer gestegen en opnieuw goed voor een tweede plaats.

Tussen begin juni en eind augustus kwamen er 3.400 Nederlanders naar de Caminito del Rey waarmee het de tweede grootste groep wandelaars is. Niet ver van de Nederlanders staan ook de Britten, Belgen, Fransen, Duitsers en Denen op de lijst van meeste bezoekers waarbij ook opvalt dat er deze zomer meer dan 1.000 Amerikanen de wandeling hebben gemaakt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Wij promoten volop op onze website om niet alleen te boeken voor Marbella4dayswalking, maar om ook ervoor of erna de Caminito del Rey te lopen.

    Lopers kunnen bij Oad een compleet pakket boeken, maar als ze na de vierdaagse toch nog in de gelegenheid willen zijn om de Caminito te lopen dan kunnen ze terecht bij Sky Fly op onze website http://www.marbella4dayswalking.com.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken