Caminito del Rey in Málaga wordt het meest bewandeld door Spanjaarden en Nederlanders

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Caminito del Rey in Málaga wordt het meest bewandeld door Spanjaarden en Nederlanders

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De beheerder van de Caminito del Rey heeft de voorlopige balans opgemaakt van het aantal bezoekers waarbij ook gekeken is naar de nationaliteiten waar de wandelaars vandaan komen. Er is gekeken naar de bezoekers in de maanden juni, juli en augustus waarbij er meer dan 80 nationaliteiten werden geregistreerd. De grootste groep wandelaars komt uit Spanje maar net zoals vorig jaar staan de nederlanders op een tweede plaats en is het aantal buitenlandse wandelaars inmiddels 65% van het totaal.

De Caminito del Rey wandeling tussen de gehuchten el Chorro en Ardales in de provincie Málaga is allang geen Spaans feestje meer. Van het totaal aantal wandelaars in de maanden juni, juli en augustus was 35% afkomstig uit Spanje en 65% uit andere landen waarbij er 84 nationaliteiten werden geregistreerd door de beheerder van het inmiddels wereldberoemde wandelpad. Volgens de organisatie komen er steeds meer bezoekers uit het buitenland waarvan een groot deel speciaal voor de wandeling van de Caminito del Rey naar de regio zijn gekomen.

Begin dit jaar maakten we al de gegevens over heel 2016 bekend waarbij de Spanjaarden ook al de grootste groep wandelaars waren en de Nederlanders op een trotse tweede plaats stonden. Deze situatie is ook nu na de zomer van 2017 niet veel veranderd en de Spanjaarden zijn nog steeds de grootste troep wandelaars maar het aantal Nederlandse bezoekers is ook dit jaar weer gestegen en opnieuw goed voor een tweede plaats.

Tussen begin juni en eind augustus kwamen er 3.400 Nederlanders naar de Caminito del Rey waarmee het de tweede grootste groep wandelaars is. Niet ver van de Nederlanders staan ook de Britten, Belgen, Fransen, Duitsers en Denen op de lijst van meeste bezoekers waarbij ook opvalt dat er deze zomer meer dan 1.000 Amerikanen de wandeling hebben gemaakt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.