Klopjacht naar vermeende zwarte panter in de provincie Granada

Klopjacht naar vermeende zwarte panter in de provincie Granada
Beeld: Pixabay

Klopjacht naar vermeende zwarte panter in de provincie Granada

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Is het waar of niet waar? Weliswaar zijn er geen concrete getuigen dat iemand een zwarte panter gezien heeft maar diverse personen zweren erbij dat ze een panter gehoord en wellicht gezien hebben. De gemeente Venta de Huelma in de provincie Granada neemt het nieuws in ieder geval wel serieus en heeft de bevolking gewaarschuwd voor de potentieel gevaarlijke ‘pantera negra’. Ondertussen is ook de Guardia Civil begonnen met een zoektocht naar de zwarte panter van Granada.

In juni dit jaar werd er bij Valladolid in Castilië en León een zoektocht gestart naar een krokodil die zogenaamd door getuigen gezien was. Na dagen zoeken werd er niets gevonden. Nu is het de beurt aan het dorp Ventas de Huelma waar de gemeente de bevolking heeft gewaarschuwd voor een loslopende zwarte panter.

Of het serieus is en of er daadwerkelijk een zwarte panter loopt in de omgeving van het dorp is nu nog niet bekend maar feit is dat zwarte panters van nature niet in Spanje voorkomen. Dus als er al een zwarte panter rondloopt dan is deze illegaal in een privéwoning opgegroeid waarna deze is ontsnapt of losgelaten.

Ondertussen is de Guardia Civil begonnen met een groots opgezette zoektocht op land maar ook met speciale camera’s vanuit de lucht door middel van een helikopter. Men wil voorkomen dat iemand in contact komt met de zwarte panter want dat zou wel eens verkeerd kunnen aflopen voor die persoon of personen of voor de panter in kwestie. 

Weliswaar is de Guardia Civil met een zoektocht begonnen, dat wil nog niet zeggen dat ze bevestigen dat er sprake is van een ‘pantera negra’. In 2016 wist de dierenpolitie van de Guardia Civil in een loods in Arboleas (Almería) een zwarte panter uit gevangenschap te redden.

Ga naar de inhoud