menu

Houdt een Peruaanse sekte opnieuw een jonge vrouw uit Elche vast?

Houdt een Peruaanse sekte opnieuw een jonge vrouw uit Elche vast?
Beeld: SOS Desaparecidos / web

Houdt een Peruaanse sekte opnieuw een jonge vrouw uit Elche vast?

Recent schreven we nog een artikel over de driedelige Disney+ True Crime miniserie ‘548: Abducted online’ over Patricia Aguilar, een jonge vrouw uit Elche in de provincie Alicante die in 2017 op 18-jarige leeftijd gevangen werd genomen door een sekte in Peru. Nu lijkt het erop dat er opnieuw een jonge vrouw in Elche vast wordt gehouden door een ultrakatholieke organisatie in Peru.

De familie van Anna Marín, de 21-jarige vrouw die vermist is in Elche, is ervan overtuigd dat ze is opgenomen door een sekte in Lima, Peru. “We weten waar ze is, maar haar gedrag vertoont tekenen die ons zeer verontrusten en suggereren dat ze is gerekruteerd door een of meerdere personen”, zegt de broer van de jonge vrouw. De organisatie SOS Desaparecidos suggereert dat Anna mogelijk is gerekruteerd door de ultrakatholieke organisatie GYC Peru.

Het geval van de jonge vrouw is nu in handen van de Sekte-eenheid van de Nationale Politie. De agenten zijn erin geslaagd om contact op te nemen met Anna en vermoeden, op basis van haar gedrag dat ze onder de invloed is van een andere persoon of organisatie. De familie heeft ook via WhatsApp berichten met haar kunnen uitwisselen. “Ze stuurt ons geschreven en gesproken berichten, maar het lijkt erop dat ze wordt geregisseerd, omdat de uitdrukkingen die ze gebruikt niet kenmerkend voor haar zijn”, zegt de broer.

De familie beschrijft Anna als een rustige jonge vrouw die nooit eerder reden tot bezorgdheid had gegeven. Echter, zonder het te melden, stopte ze met haar universitaire studie Geschiedenis aan de Universiteit van Alicante en brak ze het contact met haar vriendengroep af. Bovendien reisde ze afgelopen juli naar Lima; Anna vertelde dat ze met studiegenoten ging, maar ze ging alleen. Op 29 augustus vertelde ze haar familie dat ze een reis naar het platteland zou maken en op 5 september terug zou zijn. Maar op die dag stuurde ze een bericht dat ze in Madrid zou blijven wonen. Ze was echter alweer terug in Lima.

Het geval van Anna vertoont veel overeenkomsten met dat van Patricia Aguilar, een andere jonge vrouw uit Elche die ook anderhalf jaar lang door een Peruaanse sekte werd gerekruteerd. Beide families hebben contact met elkaar. “Haar ouders zeggen dat het een exacte kopie is van wat Patricia is overkomen en dat dezelfde patronen zich herhalen”, zegt de broer van Anna.

548days
Disney+ True Crime miniserie ‘548: Abducted online’ gaat over de ontvoerde 18-jarige Spaanse vrouw
Patricia Aguilar, een jonge vrouw uit Elche werd in 2017 gevangen genomen door een sekte in Peru. In de Disney+ miniserie ‘548: Abducted online’ is haar verhaal te zien en hoe haar ouders haar hebben gered.
icoon2022www.spanjevandaag.com