menu

Ondanks reddingspoging is hert Carlitos neergeschoten en verminkt

Ondanks reddingspoging is hert Carlitos neergeschoten en verminkt
Beeld: Change.org

Ondanks reddingspoging is hert Carlitos neergeschoten en verminkt

Recent schreven we nog over het mannetjeshert Carlitos dat door inwoners van het dorp Linarejos in Castilië en León en bijna 54.500 mensen via Change.org gered moest worden van een gewisse dood. Nu is bekend dat jagers de daad bij hun woord hebben gevoegd en Carlitos hebben neergeschoten.

De inwoners van het dorp Linarejos (Zamora) zijn geschokt door de dood van hun geliefde hert Carlitos. Het achtjarige dier, dat sinds hij jong was door de bewoners werd gevoed, werd dinsdagmiddag gedood. Zijn lichaam werd gevonden zonder een van zijn achterpoten, zijn gewei en een deel van zijn hoofd.

De inwoners van het dorp waren vastbesloten om hun geliefde hert Carlitos te beschermen. Een week geleden startten ze een burgerinitiatief om de jacht op het hert te voorkomen. Helaas was hun inspanning tevergeefs. Bijna 54.500 handtekeningen op Change.org waren niet genoeg om de mening van de regionale overheid over de jacht op dit dier te veranderen. Volgens de regionale overheid van Castilië en León was Carlitos gevaarlijk. Daarbij gaat het om een hert van 150 kilo met een aanzienlijk gewei vooral in de bronsttijd een reëel gevaar vormt voor de bevolking.

De inwoners van Linarejos zagen op dinsdagmiddag dat twee voertuigen van het milieubureau van de Junta de Castilla y León naar het gebied Ramisqueo reden. Ze waren bezorgd dat dit betekende dat Carlitos zou worden gedood. Helaas hadden ze gelijk. Carlitos werd gedood en zijn lichaam werd verminkt.

De inwoners zijn boos over de dood van hun geliefde hert Carlitos. Ze vermoeden dat de jagers de achterpoot van het hert hebben verminkt om het hert onherkenbaar te maken voor de inwoners. Ze betreuren ook dat het hert is gedood, slechts enkele uren nadat Ecologistas en Acción een verzoek had ingediend bij de Junta de Castilla y León om het hert gratie te verlenen en de jacht op dit dier te verbieden tijdens de bronsttijd.