Honden omringd door lava overleven door eten via drones La Palma

Honden omringt door lava overleven door eten via drones La Palma
Beeld: Twitter

Honden omringd door lava overleven door eten via drones La Palma

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – De vulkaanuitbarsting heeft voor veel ellende en vernietiging gezorgd op het Canarische Eilanden La Palma en het einde is volgens experts nog lang niet in zicht. Mensen hebben al flink te lijden maar misschien dieren nog wel meer. Eerder schreven we al over het werk van dierenartsen, brandweer, politie en vrijwilligers die dieren opvangen en redden maar drone-opnames hebben laten zien dat er vier honden op een dak leven omringt door lava waardoor ze geen kant op kunnen.

De videobeelden van vier honden die op een dak van een woning dat geheel omringt is door het warme lava leven is niet alleen Spanje rondgegaan maar bijna de hele wereld. De honden kunnen niet weg en de autoriteiten kunnen niet bij de honden komen. 

Een helikopter is volgens de reddingsdiensten geen optie want dan schrikken de honden en omdat er regelmatig explosies plaatsvinden met tevens aswolken die het zicht belemmeren. Dus wordt er alles aan gedaan om ze zo lang mogelijk in leven te houden totdat het moment van redding kan komen.

En dat doet men door middel van drones die eten en drinken naar de hongerige honden brengen. Sinds dat de honden op 8 oktober ontdekt werden zijn twee bedrijven, Volcanic Life en Ticom Soluciones, begonnen met het aanvliegen door middel van drones van eten en drinken. Laten we hopen dat alles goed afloopt voor deze honden die vast zitten tussen de lavarivieren.

Ga naar de inhoud