Honden omringd door lava overleven door eten via drones La Palma

Honden omringt door lava overleven door eten via drones La Palma
Beeld: Twitter

Honden omringd door lava overleven door eten via drones La Palma

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – De vulkaanuitbarsting heeft voor veel ellende en vernietiging gezorgd op het Canarische Eilanden La Palma en het einde is volgens experts nog lang niet in zicht. Mensen hebben al flink te lijden maar misschien dieren nog wel meer. Eerder schreven we al over het werk van dierenartsen, brandweer, politie en vrijwilligers die dieren opvangen en redden maar drone-opnames hebben laten zien dat er vier honden op een dak leven omringt door lava waardoor ze geen kant op kunnen.

De videobeelden van vier honden die op een dak van een woning dat geheel omringt is door het warme lava leven is niet alleen Spanje rondgegaan maar bijna de hele wereld. De honden kunnen niet weg en de autoriteiten kunnen niet bij de honden komen. 

Een helikopter is volgens de reddingsdiensten geen optie want dan schrikken de honden en omdat er regelmatig explosies plaatsvinden met tevens aswolken die het zicht belemmeren. Dus wordt er alles aan gedaan om ze zo lang mogelijk in leven te houden totdat het moment van redding kan komen.

En dat doet men door middel van drones die eten en drinken naar de hongerige honden brengen. Sinds dat de honden op 8 oktober ontdekt werden zijn twee bedrijven, Volcanic Life en Ticom Soluciones, begonnen met het aanvliegen door middel van drones van eten en drinken. Laten we hopen dat alles goed afloopt voor deze honden die vast zitten tussen de lavarivieren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.