Search
menu
Search

Zeven op de tien Spanjaarden zegt goed geïnformeerd te zijn over de actualiteiten

Zeven op de tien Spanjaarden zegt goed geïnformeerd te zijn over de actualiteiten
Beeld: via canva.com

Zeven op de tien Spanjaarden zegt goed geïnformeerd te zijn over de actualiteiten

72% van de Spanjaarden zegt “veel of redelijk goed” geïnformeerd te zijn, tegenover 19,5% die zegt “weinig of helemaal niet” geïnformeerd te zijn. Dit blijkt uit de conclusies van een onderzoek naar de doelgroepen van sociale media en het gedrag en gebruik van media door burgers, uitgevoerd door het Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS), het Spaanse Centrum voor Sociologisch Onderzoek.

De populairste media voor nieuwsvoorziening in Spanje zijn televisie (69%), pers (55%), sociale media (44%) en radio (43,5%). De radio is het medium waar de Spanjaarden het meeste vertrouwen in hebben, met 55,5% die zegt “veel of redelijk goed” vertrouwen te hebben in dit medium. De pers volgt met 53%, de televisie met 41% en sociale media met 15%.

Van de Spanjaarden leest 56% regelmatig een krant, terwijl 44% dat niet doet. De meest gelezen krant is El País, gevolgd door El Mundo en La Vanguardia. ElDiario.es is het meest gelezen digitale medium. De Spanjaarden zien El País als de meest linkse krant, gevolgd door ElDiario.es, La Vanguardia, El Mundo, La Razón en ABC.

Van de Spanjaarden volgt 67% regelmatig de nieuwsprogramma’s op televisie, vooral op Antena 3, TVE, LaSexta, Telecinco, TV3, Canal 24 horas, Trece TV en Cuatro. Van de Spanjaarden die nieuwsprogramma’s op televisie volgen, kijkt 67% elke dag of bijna elke dag, 17% vier of vijf dagen per week en 11% twee of drie keer per week.

Ga naar de inhoud