In aanloop naar driedaagse staking vrachtwagenchauffeurs komt er een langzaamaanactie in Madrid (UPDATE)

In aanloop naar driedaagse staking vrachtwagenchauffeurs komt er een langzaamaanactie in Madrid
Beeld: Canva

In aanloop naar driedaagse staking vrachtwagenchauffeurs komt er een langzaamaanactie in Madrid (UPDATE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Madrid krijgt op woensdag 15 december te maken met een langzaamaanactie van vrachtwagenchauffeurs die nog steeds met de regering in overleg zijn over het wel of niet door laten gaan van de driedaagse staking in heel Spanje op 20, 21 en 22 december. De sector meent dat ze compleet in de steek gelaten is door de Spaanse regering, die overigens ook bekend maakte 400 miljoen euro in de transportsector te investeren. Het gaat om 24-uurstakingen juist voordat het kerstmis is en dat is uiteraard niet gewenst.

UPDATE: Na een overeenkomst op zaterdag 18 december is aangekondigd dat de driedaagse staking van de transportsector niet doorgaat op 20, 21 en 22 december 2021.

Terwijl de werkgeversorganisaties in het transport en vertegenwoordigers van de Spaanse regering continue in overleg zijn om de driedaagse staking in de transportsector te voorkomen, zal er op woensdag 15 december, 5 dagen voor de eerste aangekondigde stakingsdag van 20 december, een langzaamaanactie plaatsvinden in Madrid. Dat gebeurt omdat er geen vooruitgang wordt geboekt met betrekking tot de aangekaarte problemen, aldus de werkgeversorganisaties.

De deelnemende vrachtwagens zullen daarom woensdag langs de M-11 rijden naar de zogenaamde Nudo Norte. Daarna gaat de langzaam rijdende stoet vrachtwagens verder langs de Paseo de la Castellana en passeren de voertuigen het hoofdkantoor van het ministerie van Transport. Daarna vervolgen ze hun tocht over de Plaza de Gregorio Marañón, de Calle Maria de Molina en voltooien ze hun rit op de M30.

Bij de stakings-onderhandelingen wordt over veel problemen gesproken zoals het verbod voor vrachtwagenchauffeurs om goederen te laden en te lossen. Men wil echter ook dat er een verplichte clausule wordt ingevoerd om de prijs van diesel te herzien om de transportsector te beschermen tegen de stijgingen van de brandstofprijzen. Er moeten ook meer veilige rustplekken worden gebouwd voor vrachtwagenchauffeurs. Verder willen de vrachtwagenchauffeurs dat er geen systeem van betaling voor het gebruik van de wegen komt zonder overleg met de transportsector.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.