Search
menu
Search

In aanloop naar driedaagse staking vrachtwagenchauffeurs komt er een langzaamaanactie in Madrid (UPDATE)

In aanloop naar driedaagse staking vrachtwagenchauffeurs komt er een langzaamaanactie in Madrid
Beeld: Canva

In aanloop naar driedaagse staking vrachtwagenchauffeurs komt er een langzaamaanactie in Madrid (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Madrid krijgt op woensdag 15 december te maken met een langzaamaanactie van vrachtwagenchauffeurs die nog steeds met de regering in overleg zijn over het wel of niet door laten gaan van de driedaagse staking in heel Spanje op 20, 21 en 22 december. De sector meent dat ze compleet in de steek gelaten is door de Spaanse regering, die overigens ook bekend maakte 400 miljoen euro in de transportsector te investeren. Het gaat om 24-uurstakingen juist voordat het kerstmis is en dat is uiteraard niet gewenst.

UPDATE: Na een overeenkomst op zaterdag 18 december is aangekondigd dat de driedaagse staking van de transportsector niet doorgaat op 20, 21 en 22 december 2021.

Terwijl de werkgeversorganisaties in het transport en vertegenwoordigers van de Spaanse regering continue in overleg zijn om de driedaagse staking in de transportsector te voorkomen, zal er op woensdag 15 december, 5 dagen voor de eerste aangekondigde stakingsdag van 20 december, een langzaamaanactie plaatsvinden in Madrid. Dat gebeurt omdat er geen vooruitgang wordt geboekt met betrekking tot de aangekaarte problemen, aldus de werkgeversorganisaties.

De deelnemende vrachtwagens zullen daarom woensdag langs de M-11 rijden naar de zogenaamde Nudo Norte. Daarna gaat de langzaam rijdende stoet vrachtwagens verder langs de Paseo de la Castellana en passeren de voertuigen het hoofdkantoor van het ministerie van Transport. Daarna vervolgen ze hun tocht over de Plaza de Gregorio Marañón, de Calle Maria de Molina en voltooien ze hun rit op de M30.

Bij de stakings-onderhandelingen wordt over veel problemen gesproken zoals het verbod voor vrachtwagenchauffeurs om goederen te laden en te lossen. Men wil echter ook dat er een verplichte clausule wordt ingevoerd om de prijs van diesel te herzien om de transportsector te beschermen tegen de stijgingen van de brandstofprijzen. Er moeten ook meer veilige rustplekken worden gebouwd voor vrachtwagenchauffeurs. Verder willen de vrachtwagenchauffeurs dat er geen systeem van betaling voor het gebruik van de wegen komt zonder overleg met de transportsector.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?