skip to Main Content
182 arrestaties bij illegaal hanengevecht in Murcia
Wikimedia

182 arrestaties bij illegaal hanengevecht in Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – De politie heeft bij een inval in de gemeente Sangonera La Verde in de autonome regio Murcia 182 mensen aangehouden bij een groots opgezet illegaal hanengevecht. Er werden daarnaast 103 hanen, waarvan zes dode dieren, 300.000 euro contant geld en 27 marihuanaplanten in beslag genomen.

Hanengevechten zijn illegaal in Spanje maar op sommige plaatsen zoals in Murcia en op de Canarische Eilanden vinden ze nog steeds plaats. Ondanks dat de hanengevechten (peleas de gallos) illegaal zijn in Spanje houdt dat niet in dat ze nog steeds in het illegale circuit plaatsvinden. De reden daarvoor is dat ze blijkbaar bij een bepaalde bevolkingsgroep nog steeds populair zijn en dat er veel geld mee verdiend kan worden.

In 2011 werden er ook al in dezelfde regio 134 mensen aangehouden bij een hanengevecht waar vreemd genoeg dezelfde eigenaar van de loods bij betrokken was. In dit geval werden er 182 mensen aangehouden met verschillende nationaliteiten zoals Spanjaarden, Zuid Amerikanen en Portugezen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken