182 arrestaties bij illegaal hanengevecht in Murcia

Oeps ... foto ontbreekt!

182 arrestaties bij illegaal hanengevecht in Murcia

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – De politie heeft bij een inval in de gemeente Sangonera La Verde in de autonome regio Murcia 182 mensen aangehouden bij een groots opgezet illegaal hanengevecht. Er werden daarnaast 103 hanen, waarvan zes dode dieren, 300.000 euro contant geld en 27 marihuanaplanten in beslag genomen.

Hanengevechten zijn illegaal in Spanje maar op sommige plaatsen zoals in Murcia en op de Canarische Eilanden vinden ze nog steeds plaats. Ondanks dat de hanengevechten (peleas de gallos) illegaal zijn in Spanje houdt dat niet in dat ze nog steeds in het illegale circuit plaatsvinden. De reden daarvoor is dat ze blijkbaar bij een bepaalde bevolkingsgroep nog steeds populair zijn en dat er veel geld mee verdiend kan worden.

In 2011 werden er ook al in dezelfde regio 134 mensen aangehouden bij een hanengevecht waar vreemd genoeg dezelfde eigenaar van de loods bij betrokken was. In dit geval werden er 182 mensen aangehouden met verschillende nationaliteiten zoals Spanjaarden, Zuid Amerikanen en Portugezen.

Ga naar de inhoud