182 arrestaties bij illegaal hanengevecht in Murcia

182 arrestaties bij illegaal hanengevecht in Murcia
Beeld: Wikimedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MURCIA – De politie heeft bij een inval in de gemeente Sangonera La Verde in de autonome regio Murcia 182 mensen aangehouden bij een groots opgezet illegaal hanengevecht. Er werden daarnaast 103 hanen, waarvan zes dode dieren, 300.000 euro contant geld en 27 marihuanaplanten in beslag genomen.

Hanengevechten zijn illegaal in Spanje maar op sommige plaatsen zoals in Murcia en op de Canarische Eilanden vinden ze nog steeds plaats. Ondanks dat de hanengevechten (peleas de gallos) illegaal zijn in Spanje houdt dat niet in dat ze nog steeds in het illegale circuit plaatsvinden. De reden daarvoor is dat ze blijkbaar bij een bepaalde bevolkingsgroep nog steeds populair zijn en dat er veel geld mee verdiend kan worden.

In 2011 werden er ook al in dezelfde regio 134 mensen aangehouden bij een hanengevecht waar vreemd genoeg dezelfde eigenaar van de loods bij betrokken was. In dit geval werden er 182 mensen aangehouden met verschillende nationaliteiten zoals Spanjaarden, Zuid Amerikanen en Portugezen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.