Pandemie zorgt voor lagere woningprijzen Middellandse Zeekust en Balearen

Pandemie zorgt voor lagere woningprijzen Middellandse Zeekust en Balearen

Pandemie zorgt voor lagere woningprijzen Middellandse Zeekust en Balearen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De corona-pandemie heeft ervoor gezorgd dat de woningprijzen langs de Middellandse Zeekust op het Spaanse vasteland en op de Balearen eilanden met meer dan 6% zijn gedaald in 2020. 

De prijzen voor woningen aan de ‘Costa Mediterranea’ zijn met name sinds maart 2020 gedaald op veel plaatsen, volgens de laatste gegevens van het taxatiebedrijf Tinsa.

Concreet is de daling van de prijzen aan de Middellandse Zeekust 6,8%, terwijl dat op de eilanden 6,2% is. Verder zijn ook de prijzen van woningen in grootstedelijke gebieden met circa 3,9% gedaald. De woningprijzen in de provinciale hoofdsteden, grote steden zijn met slechts 0,6% gedaald. 

Over het algemeen kan gesteld worden dat in heel Spanje de woningprijzen met 2,1% gedaald zijn het afgelopen jaar tijdens de corona-pandemie. 2020 werd afgesloten met nagenoeg dezelfde woningprijzen als in 2019.

Volgens taxatiebedrijf Tinsa zijn de woningen op dit moment nog steeds 33% lager dan in 2007, het jaar voor de economische en bouwcrisis toen de woningprijzen op een minimumniveau stonden. Tegelijkertijd zijn de woningprijzen anno 2020 toch 15,3% hoger dan het dieptepunt in 2015.

LEESTIP:
Buitenlanders kopen vanwege de pandemie minder woningen in Spanje

Verkochte woningen

Volgens de cijfers van het Colegio de Registradores werden er tot aan het einde van het derde kwartaal van 2020 in totaal 423.486 woningen verkocht waarvan 83.089 nieuwbouwwoningen en 3430.397 bestaande woningen. De definitieve cijfers over het hele jaar 2020 worden in februari bekend gemaakt door het Colegio de Registradores.

Buitenlanders

Tussen begin januari en eind september zijn er 36.850 woningen verkocht aan buitenlanders, aldus de voorlopige cijfers van het Colegio de Registradores. Ter vergelijking, in 2019 werden er alleen in de eerste negen maanden van dat jaar 47.150 woningen verkocht.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.