Search
menu
Search

Fataal ongeluk doodt jonge vrouw en verwondt 13 anderen in Murcia

Fataal ongeluk doodt jonge vrouw en verwondt 13 anderen in Murcia
Beeld: @112Lorca / X

Fataal ongeluk doodt jonge vrouw en verwondt 13 anderen in Murcia

Een tragisch ongeluk heeft het leven gekost aan een jonge vrouw en 13 anderen gewond. Een vrachtwagen kantelde op een bus met arbeiders op de weg tussen Lorca en Pulpí. De 21-jarige vrouw, die pas een paar maanden in dienst was bij het bedrijf, overleed ter plaatse. Dertien gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Lorca en Murcia.

Maandag 14 januari rond 12.35 uur kreeg het 112 Coördinatiecentrum voor Noodsituaties verschillende telefoontjes over het ongeluk. Getuigen zeiden dat er meerdere mensen bekneld zaten in een bus en gewond waren geraakt door een vrachtwagen die op de bus was gekanteld. In totaal zaten uiteindelijk 17 arbeiders vast in de bus. Ten minste 2 van hen verkeren nu nog in kritieke toestand terwijl een 21-jarige vrouw het ongeluk niet heeft overleefd.

De vrachtwagen, die plastic bevatte, was de tegengestelde rijbaan opgereden en probeerde te corrigeren. Door het zware gewicht kantelde de vrachtwagen op de bus, die onder het viaduct reed.

Naar de plaats van het ongeluk kwamen onder andere brandweerlieden, 6 ambulances en de Guardia Civil. Nadat de brandweerlieden de slachtoffers uit de bus hadden bevrijd, hebben hulpverleners geprobeerd om gewonden te stabiliseren en over te brengen naar het ziekenhuis. Ondertussen is de Guardia Civil een onderzoek gestart om de exacte toedracht van het drama te achterhalen.

Dit trieste voorval zet aan het denken over de verkeersveiligheid op drukke arbeidsroutes zoals deze. Wellicht moet er meer toezicht komen of infrastructurele maatregelen genomen worden. Ook zullen transportbedrijven kijken of chauffeurs niet te lang achter het stuur zitten.

Voor familie, vrienden en collega’s is dit een enorme klap. Met name omdat het een jonge vrouw betreft die net was begonnen bij het bedrijf. Voor directbetrokkenen zal professionele hulp noodzakelijk zijn om het verlies te verwerken. Ook de chauffeur en bijrijder van de vrachtwagen zullen dit ongeluk niet snel vergeten.

Afhankelijk van de bevindingen van het onderzoek, kan het transportbedrijf mogelijk aansprakelijk worden gesteld. Dit kan leiden tot claims, boetes of andere juridische consequenties. Of de nabestaanden van het slachtoffer een rechtszaak zullen aanspannen is op dit moment niet bekend.

Ga naar de inhoud