Málaga wil een camperparkeerplaats openen

Málaga wil een camperparkeerplaats openen
Beeld: Europa Press

MÁLAGA – De gemeente Málaga is op zoek naar een perceel waar ze een camperparkeerplaats kan aanleggen voor de camper toeristen. Deze camperplaats moet voorzien zijn van alle noodzakelijke voorzieningen zoals elektriciteit, drinkwater, recyclepunt, douches, wifi en een plaats om het toilet te legen. Campers mogen maximaal 72 uur op deze camperplaats blijven staan.

Vanuit de gemeente zijn er diverse politieke partijen die geïnteresseerd zijn in een camperparkeerplaats waarbij samengewerkt wordt met het platform Plataforma para Pernoctar en Karavana y Similares (La Peka). Als het aan dit platform ligt moeten er tenminste in het het westen, het oosten en het noorden van de stad Málaga voorzieningen zijn voor camper toeristen.

Het platform verdedigt de economische voordelen van camper toeristen, in tegenstelling tot wat veel mensen denken levert deze vorm van toerisme veel geld op. Een goed voorbeeld daarvan is de camperparkeerplaats in Rincón de la Victoria net onder Málaga stad.

Daar zijn de gemeente en de ondernemers maar wat blij met de toeristen die met de camper het hele jaar door op vakantie komen en gebruik maken van de camperparkeerplaats die bekend staat als Área Málaga Beach. Deze camperplaats met plaats voor 200 campers werd twee jaar geleden in gebruik genomen. Meer informatie HIER.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
JanS

Mooi initiatief, maar helaas, óns krijg je met geen stok op zo een plek! Er zijn zo ongelofelijk veel mooie plekjes waar je kunt staan, zonder last voor anderen, en waar je je geld ook kwijt kunt..
Maar hopelijk zijn er velen, die er wel willen staan😜

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.