Málaga wil een camperparkeerplaats openen

Málaga wil een camperparkeerplaats openen
Beeld: Europa Press

Málaga wil een camperparkeerplaats openen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De gemeente Málaga is op zoek naar een perceel waar ze een camperparkeerplaats kan aanleggen voor de camper toeristen. Deze camperplaats moet voorzien zijn van alle noodzakelijke voorzieningen zoals elektriciteit, drinkwater, recyclepunt, douches, wifi en een plaats om het toilet te legen. Campers mogen maximaal 72 uur op deze camperplaats blijven staan.

Vanuit de gemeente zijn er diverse politieke partijen die geïnteresseerd zijn in een camperparkeerplaats waarbij samengewerkt wordt met het platform Plataforma para Pernoctar en Karavana y Similares (La Peka). Als het aan dit platform ligt moeten er tenminste in het het westen, het oosten en het noorden van de stad Málaga voorzieningen zijn voor camper toeristen.

Het platform verdedigt de economische voordelen van camper toeristen, in tegenstelling tot wat veel mensen denken levert deze vorm van toerisme veel geld op. Een goed voorbeeld daarvan is de camperparkeerplaats in Rincón de la Victoria net onder Málaga stad.

Daar zijn de gemeente en de ondernemers maar wat blij met de toeristen die met de camper het hele jaar door op vakantie komen en gebruik maken van de camperparkeerplaats die bekend staat als Área Málaga Beach. Deze camperplaats met plaats voor 200 campers werd twee jaar geleden in gebruik genomen. Meer informatie HIER.

Ga naar de inhoud