Mercadona-eigenaar roept op tot kalmte omdat er geen gebrek aan producten is

Mercadona-eigenaar roept op tot kalmte omdat er geen gebrek aan producten is
Beeld: Mercadona.es

Mercadona-eigenaar roept op tot kalmte omdat er geen gebrek aan producten is

VALENCIA – Bij de presentatie van de jaarcijfers heeft de eigenaar van de populaire Mercadona supermarktketen, Juan Roig, tegen de pers gezegd dat de consumenten rustig kunnen zijn en riep hij op tot kalmte. Dat doet Roig omdat veel consumenten denken dat er een tekort komt aan producten waarna veel klanten groots inkopen waarna de schappen leeg zijn. Volgens Roig is er meer dan genoeg voorraad en is er geen enkel probleem met de levering van producten.

Juan Roig is een van de rijkste mensen van Spanje maar hij is ook een van de meest terughoudende zakenmensen omdat hij de pers nauwelijks te woord staat. Maar elk jaar rond deze tijd worden de jaarcijfers gepresenteerd waarbij de pers ook vragen kan stellen. Dit keer moest Juan Roig oproepen tot kalmte en rust bij de klanten van de Mercadona-winkels.

De laatste dagen wordt door veel consumenten ‘gehamsterd’ en worden veel producten groots ingekocht waardoor de schappen op veel plaatsen (niet overal) leeg zijn. Dat gebeurt bij bepaalde producten en zeker niet bij alles maar wel bijvoorbeeld zonnebloemolie, eieren, aardappelen, diepvriesproducten, conserven en ingeblikte vis.

Volgens Juan Roig kan het voorkomen dat op bepaalde momenten de schappen met bepaalde producten leeg zijn. Dat is volgens de Mercadona-eigenaar ook logisch want als veel mensen tegelijk veel producten inkopen heeft het personeel niet genoeg tijd om producten aan te vullen, als die er al zijn omdat ze plaatselijk niet op voorraad zijn in een bepaalde supermarkt. Dat betekent niet dat deze producten niet in de logistieke centra zijn maar wel dat ze in de lokale supermarkt ontbreken vanwege tijdgebrek en logistieke problematiek.

Op dit moment is er een samenloop van omstandigheden die zorgen voor hamster-gedrag in Spanje. Ten eerste heeft het land te maken met een inflatie waardoor veel producten duurder zijn geworden en wellicht ook nog duurder gaan worden waardoor veel consumenten deze groots willen inkopen. 

Ten tweede spelen de geruchten en informatie over de Oekraïne-oorlog en het gebrek van veel producten zoals zonnebloemolie, tarwe en meel een belangrijke rol bij het hamsterren. Ten derde vindt op dit moment een ‘kleine’ staking plaats bij vrachtwagenchauffeurs die niet van invloed is op bijvoorbeeld grote ketens zoals Mercadona maar die wel heeft gezorgd voor een hamster-gedrag. Alledrie onterecht volgens de Mercadona-eigenaar Juan Roig.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.