65-plussers kunnen voor twee euro naar de bioscoop in Spanje

65-plussers kunnen voor twee euro naar de bioscoop in Spanje
Beeld: via canva.com

65-plussers kunnen voor twee euro naar de bioscoop in Spanje

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het is verkiezingsjaar en het regent bij alle politieke partijen beloftes en ideeën. Ook de huidige premier van Spanje, Pedro Sánchez van de socialistische PSOE-partij, voert campagne voor de gemeente- en regionale verkiezingen van 28 mei. Dit keer belooft de premier dat 65-plussers voor slechts twee euro elke dinsdag naar de bioscoop kunnen.

“Elke dinsdag kunnen personen van 65 jaar en ouder genieten van Spaanse en internationale films voor slechts twee euro,” verzekerde de premier, die zondag werd vergezeld door de regionale premier van Castilla-La Mancha, Emiliano García-Page. “De Ministerraad staat in het teken van sociale vooruitgang, en wij willen van cultuur een staatszaak maken,” herhaalde de premier.

Volgens bronnen binnen de Spaanse regering zal de maatregel aangekondigd door Pedro Sánchez ten goede komen aan 9,5 miljoen mensen in het land en zal het een investering van 10 miljoen euro betekenen. “Wij begrijpen dat deelname aan het culturele leven garant staat voor een gezonde, volle en gelukkige volwassenheid. Film kan en moet deel uitmaken van actief en gezond ouder worden” volgens dezelfde bronnen binnen de Spaanse socialistische regering.

Fiesta del Cine

Vanaf maandag 15 tot en met 18 mei vieren de bioscopen in Spanje weer de ‘Fiesta del Cine’ waarmee iedereen voor slechts 3.50 euro naar de bioscoop kan gaan. Dat geldt dan voor alle leeftijden en voor praktisch alle bioscopen in Spanje.

fiestadelcine
Het bioscoopfeest ‘fiesta del cine’ van 15 tot 18 mei in Spanje: 3,50 euro per film
Van 15 tot en met 18 mei 2023 viert Spanje alweer de 20e editie van het populaire ‘Fiesta del cine’ wat een bioscoop feestje is met alle nieuwe films in mee …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud