Spaanse Netflix-serie die over de droogte in Spanje gaat wereldwijd een succes

Spaanse Netflix-serie die over de droogte in Spanje gaat wereldwijd een succes
Beeld: redactie

Spaanse Netflix-serie die over de droogte in Spanje gaat wereldwijd een succes

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Spanje gaat gebukt onder de gevolgen van de enorme droogte in grote delen van het land waar al maanden geen druppel regen is gevallen. Als gevolg van dit watergebrek zijn de stuwmeren steeds minder gevuld, waarbij er al stuwmeren leeg staan. En deze stuwmeren geven hun geheimen vrij, zoals in de succesvolle en spannende Netflix-serie ‘Sequia’ te zien is.

‘Sequia’ is geen Netflix Original, maar is gekocht van de Spaanse publieke omroep RTVE die deze serie ook gratis streamt via het RTVE Play platform en in 2021. ‘Sequia’ is sinds 1 maart 2023 samen met twee andere series, ‘Monteperdido’ en ‘Tramuntana’, op Netflix te zien. Deze twee laatsten zijn onderdeel van de ‘La Caza’ trilogie waar ook ‘Guadiana’ onderdeel van is. Deze laatste wordt nog niet uitgezonden op Netflix.

‘Sequía’ is gebaseerd op één feit: de langdurige droogte zorgt ervoor dat het fictieve Campomediano stuwmeer in Andalusië droogvalt en er twee gemummificeerde lichamen met schotwonden tevoorschijn komen. Op basis van dit gegeven wordt een spannende thriller gecreëerd met een onderzoek naar de moorden, maar waarbij het gebrek aan neerslag een van de belangrijkste hoofdrolspelers is. Sterker nog, er bestaat verdenking dat de lichamen verband kunnen houden met de ecologische protesten die plaatsvonden om de oprichting van het stuwmeer te voorkomen.

Tot op heden is er in Spanje geen enkel lijk opgedoken (hoewel monumenten die normaal op de bodem in stuwmeren staan wel tot leven zijn gekomen). Maar wie de serie ‘Sequía’ in de Verenigde Staten heeft gezien, heeft ontdekt dat dit verhaal zomaar waar zou kunnen zijn. Op 3 mei 2022, zoals gemeld door de politie van Las Vegas, dook er een lijk op in een vat in Lake Mead dat ook droog kwam te staan. Slechts 5 dagen later werd er nog een lichaam ontdekt.

netflix series 1
Vanaf 1 maart vier nieuwe Spaanse thriller en misdaad series bij Netflix
Vanaf 1 maart kunnen de Spaanse series fans weer terecht bij Netflix voor maar liefst vier nieuwe series: Entrevías seizoen 2; La Caza: Monteperdido; La Caz …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud