Spaanse spoorwegmaatschappij meer pet-friendly op diverse routes

Spaanse spoorwegmaatschappij meer pet-friendly op diverse routes
Beeld: renfe / web

Spaanse spoorwegmaatschappij meer pet-friendly op diverse routes

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe heeft haar ‘Hondvriendelijke Vervoerservice’, bedoeld voor honden tot 40 kilo, nu ook ingevoerd voor de routes Madrid-Alicante en Madrid-Valencia. Deze routes komen boven op de bestaande routes waar de service al beschikbaar was: Madrid-Zaragoza-Barcelona en Madrid-Málaga. Sinds de lancering in september 2022, heeft Renfe in hun AVE-treinen al 800 ‘grote’ honden vervoerd, met name in de weekenden en tijdens de vakanties.

Het is alleen toegestaan om met honden tot 40 kilo te reizen op bepaalde treinen. Op de Madrid-Barcelona lijn worden bijvoorbeeld elke dag vier AVE-treinen per richting aangeboden. Voor de route Madrid-Málaga zijn er op werkdagen twee directe AVE-verbindingen en twee semi-directe of stopdiensten beschikbaar. In het weekend is er één directe dienst en één semi-directe dienst.

Voor de nieuwe diensten zullen vier dagelijkse AVE-treinverbindingen beschikbaar zijn op de route van Madrid-Chamartín-Clara Campoamor naar Alicante (twee per richting). Op de route van Madrid-Chamartín-Clara Campoamor naar Valencia Joaquín Sorolla is er een dagelijkse service, een extra service van maandag tot vrijdag en een extra service op zondagen (in beide richtingen in alle gevallen).

De voorwaarden voor reizen met honden blijven ongewijzigd, waarbij één ‘grote’ hond per passagier is toegestaan, tot een maximum van twee ‘grote’ honden per trein. Deze honden moeten zich bevinden in één enkele wagon en altijd op een vaste plaats bestaande uit twee specifieke zitplaatsen.

Deze regel heeft geen invloed op het aantal huisdieren van minder dan 10 kilo die in een draagmand in de trein mogen reizen. Binnenkort zullen onder andere cavia’s, hamsters en konijnen toegevoegd worden aan deze mogelijkheid, waarmee Renfe haar inzet voor het vervoer van huisdieren onderstreept.

hond renfe
Nederlandse vrouw is de eerste AVE-treinpassagier die met ‘grote’ hond reist in Spanje
Een Nederlandse vrouw die in Girona woont is een van de eerste AVE- hogesnelheidstrein reizigers die met haar hond tot 40 kilo een reis op hoge snelheid hee …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud