Spaanse vrouwen zijn het gelukkigst van Europa

Spaanse vrouwen zijn het gelukkigst van Europa
Beeld: via canva.com

Spaanse vrouwen zijn het gelukkigst van Europa

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Uit een enquête onder 7.000 vrouwen uit zeven landen blijkt dat Spaanse en Portugese vrouwen het hoogste tevredenheidsniveau over hun leven hebben, met een score van 67 uit 100. Dat is een klein beetje boven het Europese gemiddelde, dat op 64 ligt. Aan deze enquête hebben Nederlandse en Belgische vrouwen niet meegedaan.

Het farmaceutisch bedrijf Gedeon Richter heeft een tweede rapport over het welzijn van vrouwen geproduceerd. Dit onderzoek, uitgevoerd onder vrouwen van 16 tot 59 jaar in landen als Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, Portugal, het Verenigd Koninkrijk en Zweden (met 1.000 deelnemers uit elk gebied), verschaft een grondige blik op het dagelijks leven van vrouwen in West-Europa en Spanje, en behandelt alle factoren die hun welzijn kunnen beïnvloeden.

Het bedrijf onderstreept dat het onderzoek een breed scala aan onderwerpen omvat, zoals familie, relaties, intimiteit, beroepsleven en gezondheidsbewustzijn. Het behandelt specifieke thema’s zoals anticonceptie, baarmoederfibromen, vaginale infecties, vruchtbaarheid en de menopauze.

Het onderzoek onthult dat vrouwen vaak geneigd zijn de belangen van hun geliefden boven hun eigen belangen te stellen, soms zelfs ten koste van hun eigen gezondheid. Terwijl 64% tevredenheid uitdrukt over hun seksleven, erkent 34% dat dit is afgenomen na de geboorte van een kind. Daarnaast beweert 71% van de Spaanse vrouwen voldoende tijd voor zichzelf te kunnen vrijmaken, maar slechts 38% ervaart het als eenvoudig om een balans te houden tussen werk en privéleven.

Ga naar de inhoud