“Spanje, een liefde”: Een boek met verhalen over reizen en overwinteren in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – Er zijn uiteraard al veel boeken te krijgen over SPanje, van de standaard reisgids met de hoogtepunten van een stad, regio of land tot aan complete gidsen over het en en wat over verhuizen naar Spanje etc. Er zijn echter ook boeken te vinden die te maken hebben met het échte leven in Spanje, niet direct aan de Costa.

Voor wie graag iets meer wil weten van het achterland van de Spaanse costa’s van Spanje heeft Barbara van Wijk een nieuw boek op de markt gebracht. De titel is Spanje, een Liefde. Met dit boek wordt het echte Spaanse leven onder de loep genomen. Wat is daar te beleven, hoe is de Spaanse cultuur, hoe zijn de tradities en gewoontes, schijnt de zon echt altijd, zijn de tapa’s echt zo lekker? enz. enz..

De verhalen in dit boek spelen zich voornamelijk af in het provinciestadje Fortuna bij Murcia, waar de auteur al jaren overwintert. Een stadje waar nog maar weinig buitenlanders zijn neergestreken en dat daardoor nog echt en puur Spaans is. Dáár leeft het èchte Spanje.

Dit boek is een compilatie van rondschrijfbrieven die Barbara van Wijk tijdens haar reizen rond stuurde naar familie en vrienden, die daardoor als het ware over haar schouder konden meegenieten van haar belevenissen en ervaringen.

Een van deze verhalen is ook te lezen in onze rubriek SpanjeVerhalen: Noordwest Spanje is een reisje waard (reisverslag)

Over de auteur

Barbara Ch. van Wijk-Douwes ontwikkelde na haar pensionering, samen met haar man Egbert, de hobby Reizen. Met de camper trekken zij van hot naar her, maar de winters brengen zij steevast door in Spanje, in Fortuna, waar zij hun hart aan verpand hebben.

Geen winter slaan zij over en Barbara beschreef al hun belevenissen in rondschrijfbrieven voor het thuisfront. Samengebundeld vormen deze brieven een soort dagboek waarmee de lezers als het ware met hen mee reizen en meegenieten.

Meer informatie is te vinden op deze website.

  • ISBN 978-94-022-4613-1
  • 192 pagina’s
  • Prijs: 19,95 euro

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.