skip to Main Content
“Spanje, een liefde”: Een boek met verhalen over reizen en overwinteren in Spanje
Freepik

“Spanje, een liefde”: Een boek met verhalen over reizen en overwinteren in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Nieuw boek: “Spanje, een liefde”

Freepik

MURCIA – Er zijn uiteraard al veel boeken te krijgen over SPanje, van de standaard reisgids met de hoogtepunten van een stad, regio of land tot aan complete gidsen over het en en wat over verhuizen naar Spanje etc. Er zijn echter ook boeken te vinden die te maken hebben met het échte leven in Spanje, niet direct aan de Costa.

Voor wie graag iets meer wil weten van het achterland van de Spaanse costa’s van Spanje heeft Barbara van Wijk een nieuw boek op de markt gebracht. De titel is Spanje, een Liefde. Met dit boek wordt het echte Spaanse leven onder de loep genomen. Wat is daar te beleven, hoe is de Spaanse cultuur, hoe zijn de tradities en gewoontes, schijnt de zon echt altijd, zijn de tapa’s echt zo lekker? enz. enz..

De verhalen in dit boek spelen zich voornamelijk af in het provinciestadje Fortuna bij Murcia, waar de auteur al jaren overwintert. Een stadje waar nog maar weinig buitenlanders zijn neergestreken en dat daardoor nog echt en puur Spaans is. Dáár leeft het èchte Spanje.

Dit boek is een compilatie van rondschrijfbrieven die Barbara van Wijk tijdens haar reizen rond stuurde naar familie en vrienden, die daardoor als het ware over haar schouder konden meegenieten van haar belevenissen en ervaringen.

Een van deze verhalen is ook te lezen in onze rubriek SpanjeVerhalen: Noordwest Spanje is een reisje waard (reisverslag)

Over de auteur

Barbara Ch. van Wijk-Douwes ontwikkelde na haar pensionering, samen met haar man Egbert, de hobby Reizen. Met de camper trekken zij van hot naar her, maar de winters brengen zij steevast door in Spanje, in Fortuna, waar zij hun hart aan verpand hebben.

Geen winter slaan zij over en Barbara beschreef al hun belevenissen in rondschrijfbrieven voor het thuisfront. Samengebundeld vormen deze brieven een soort dagboek waarmee de lezers als het ware met hen mee reizen en meegenieten.

Meer informatie is te vinden op deze website.

  • ISBN 978-94-022-4613-1
  • 192 pagina’s
  • Prijs: 19,95 euro

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by