Levende walvis gevonden op de rotsen bij de kust in Asturië

Levende walvis gevonden op de rotsen bij de kust in Asturië
Beeld: Facebook

Levende walvis gevonden op de rotsen bij de kust in Asturië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

OVIEDO – Woensdagmorgen rond 10.30 uur heeft een wandelaar een 16 meter lange nog levende walvis gevonden. Dat gebeurde in de Cala del Figo dichtbij het gehucht Salave in Asturië, dichtbij de grens met Galicië. Het gaat om middelgroot exemplaar van de Gewone Vinvis die in het Spaans de naam Rorcual Común heeft.

Deze walvissoort kan lengtes bereiken van meer dan 25 meter maar in dit geval gaat het om een exemplaar van 16 meter. Volgens de coördinator van het Estudio y la Protección de las Especies Marinas (Cepesma) is het de eerste keer in 25 jaar tijd dat een Gewone Vinvis van deze karakteristieken aanspoelt op een strand in Asturië.

Rond 10.30 uur kreeg 112 een melding binnen van de vondst van de walvis die op dat moment nog leefde maar zich in een moeilijk toegankelijk gebied tussen de rotsen bevond in de Cala de Figo. Uiteindelijk stierf de walvis rond 13 uur.

Het onderzoeksteam van de Estudio y la Protección de las Especies Marinas wil zo snel mogelijk het lichaam van de dode walvis bergen om te onderzoeken wat de doodsoorzaak was en waarom de walvis op de rotsen terecht is gekomen.

Er zwemmen rondom Spanje in zowel de Middellandse Zee als de Atlantische Oceaan walvissen die vaak levend en al zwemmend in de zee gezien worden maar ook dood of nog levend gevonden worden op stranden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.