Catalonië wil controle over alle wegen om een regionaal tolvignet in te voeren

Catalonië wil controle over alle wegen om een regionaal tolvignet in te voeren
Beeld: 123rf

Catalonië wil controle over alle wegen om een regionaal tolvignet in te voeren

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Op 31 augustus eindigen de beheerders contracten voor diverse snelwegen in Catalonië waardoor deze samen met diverse door de regionale overheid van Catalonië beheerde wegen tolvrij worden. Maar het is de Generalitat de Catalunya die graag een tolvignet wil invoeren in de autonome regio maar om dat te doen willen ze controle hebben over de wegen die door de Spaanse staat beheerd worden.

Vanaf 1 september zijn er geen tolwegen meer in Catalonië omdat de AP-7 van de Frans/Spaanse grensovergang La Jonquera tot aan de tolpoort bij Salou (Tarragona) tolvrij wordt. Daarnaast wordt de AP-2 die vanuit de Catalaanse Middellandse Zeekust naar Zaragoza (Aragón) gaat ook tolvrij. In het geval van de AP-7 en AP-2 gaat het om snelwegen van de Spaanse staat. Maar er zijn ook regionale snelwegen die tolvrij worden in Catalonië zoals de C-32 (russen Montgat en Palafolls) en de C-33 (tussen Barcelona en Granollers).

Om de onderhoudskosten van de regionale Catalaanse wegen te kunnen betalen heeft de Generalitat al langer een plan op tafel liggen van een regionaal tolvignet, dat dus alleen zal gelden in Catalonië, het zogenaamde ‘euroviñeta’. Dat plan heeft de regionale overheid aan de Spaanse overheid gepresenteerd maar die voelt daar niets voor. En dus is men in Catalonië van mening dat alle wegen in Catalonië dan maar regionaal beheerd moeten worden om zo wel een regionaal tolvignet in te kunnen voeren.

De Generalitat de Catalunya vergelijkt de controle van alle wegen in Catalonië als die van het Baskenland waar men al jaren alle wegen regionaal beheerd. Maar voorlopig lijkt het er niet op dat Catalonië de controle zal krijgen over de AP-7 en AP-2 snelwegen en andere staatswegen dus waarschijnlijk zal het plan van een regionaal Catalaans tolvignet nog wel even op tafel blijven liggen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.