Search
menu
Search

Zit jij ook klaar voor het nieuwe Spanje-seizoen van ‘We zijn er bijna’?

Zit jij ook klaar voor het nieuwe Spanje-seizoen van ‘We zijn er bijna’?
Beeld: Omroep Max

Zit jij ook klaar voor het nieuwe Spanje-seizoen van ‘We zijn er bijna’?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanaf dinsdag 16 augustus is het weer zover, een van de meest succesvolle en meest bekeken tv-programma’s van Omroep Max is weer op de buis. We hebben het natuurlijk over de kampeerreis-ervaring van 24 gepensioneerde reizigers die met hun auto met caravan of kampeerauto een reis door Spanje maken tijdens het nieuwe seizoen van ‘We zijn er bijna’. Onderaan dit artikel is een korte video te zien over de 2022-reisleiders Ger en Evelyne.

De eerste aflevering van ‘We zijn er bijna’ staat gepland voor dinsdag 16 augustus op NPO 1. Dit seizoen zijn er 24 gepensioneerde echtparen die in een georganiseerde groepsreis met caravan of camper dwars door de Spaanse binnenlanden trekken. In 33 dagen doen ze 13 campings aan met als startpunt San Vicente de la Barquera in Cantabrië en als eindpunt een camping aan de Costa Dorada (Tarragona) waarbij wij in ons eerder gepubliceerde artikel vermoeden dat het om de camping Playa Montroig gaat.

Mogelijke reis

Wij vermoeden dat ze DEZE kampeerrondreis “Grand Tour Spanje” van ACSI kampeerrondreizen hebben gereden. Deze reis heeft een duur van 33 dagen en heeft ruimte voor 25 equipes met in totaal 2.690 km die afgelegd wordt. De reis begint in San Vicente de la Barquera in Cantabrië. Daarna gaat de reis onder andere naar Salamanca (zoals we al eerder schreven en waar opnames werden gemaakt) en dan naar El Rocio, Marbella, Güéjar sierra in de Sierra Nevada (zoals vermeld in een Twitterbericht), Cuenca, Albarracin (Teruel) om te eindigen aan de Costa Dorada (Tarragona) op de camping Playa Montroig. Deze kampeerrondreis kost 1.599 euro en vertrekt opnieuw op 5 september maar is al volgeboekt.

Mocht deze reis daadwerkelijk de reis zijn die de deelnemers van ‘We zijn er bijna’ hebben afgelegd, dan is in het programma het mooie groene Spanje in Cantabrië te zien, zal de prachtige oude stad van Salamanca aan bod komen, wordt het drukke Marbella bezocht maar is er ook een excursie naar de Caminito del Rey in Málaga en worden Córdoba, Sevilla en Granada aangedaan. De kampeerders bezoeken daarna ook de hangende huizen in Cuenca om daarna naar het prachtige Albarracin te rijden en te eindigen bij een van de beste campings van Spanje aan de Costa Dorada.

Aflevering 1

Op de website van Omroep Max is het volgende te lezen: In de eerste aflevering komt de groep aan in San Vicente de la Barquera op een camping vlakbij zee met uitzicht op de hoge besneeuwde toppen van de bergketen Picos de Europa. Er zijn excursies naar onder andere de steden Valladolid en Salamanca. De eerste dagen is iedereen nog bezig met het proberen onthouden van de namen van alle medereizigers, maar na een paar happy hours plus een spelletje jeu de boules, is dat euvel in het groepsproces snel verholpen.

Ga naar de inhoud