In een van de mooie dorpen van Spanje staat een paleis te koop voor 125.000 euro

In een van de mooie dorpen van Spanje staat een paleis te koop voor 125.000 euro
Beeld: via Idealista.es

In een van de mooie dorpen van Spanje staat een paleis te koop voor 125.000 euro

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

We hebben via de vastgoedwebsite Idealista weer een pareltje gevonden als je op zoek bent naar een nieuwe woning in Spanje. In dit geval gaat het echter niet om een appartement in het overvolle kustgebied langs de Middellandse Zee, maar om een echt paleis uit de 18e eeuw dat te koop staat voor slechts 125.000 euro!

Uiteraard moet je voor dat geld nog wel veel restauratiewerk verrichten want de staat van het paleis is niet om er meteen in te wonen. Het paleis is daarnaast te vinden in een van de provincies die te maken heeft met een grote leegloop, al is de provincie Soria in Castilië en León meer dan de moeite waard om te bezoeken. Het ‘Palacio de Cerceda’ staat in het dorp Yanguas.

Yanguas, gelegen in de hooglanden van Soria, staat op de lijst van de mooiste dorpen van Spanje, zoals erkend door de gerenommeerde vereniging ‘De mooiste dorpen van Spanje’. Het dorp werd in 1993 benoemd tot een Historisch en Artistiek Erfgoed. Yanguas heeft zijn wortels in de pre-Romeinse tijd en speelde een belangrijke rol tijdens de Romeinse oorlogen tegen Numancia.

Dit paleis kent een bijzondere geschiedenis. Het was ooit het statige huis van de Cereceda familie, versierd met een wapenschild uit de 18e eeuw. In de loop der jaren heeft het paleis ook dienstgedaan als een klooster en later als kazerne voor de Guardia Civil. Het pand telt drie etages en beslaat een ruimte van 1.300 m² met daarnaast een grondstuk van 700 m². Het paleis staat momenteel leeg en onbenut, wachtend op een koper die het zijn vroegere glorie en levendigheid terug kan geven.

Volgens een verklaring van José Rico, de burgemeester van Yangua en mede-eigenaar van het pand dat al acht jaar te koop staat, in de krant El Heraldo de Soria is de vraagprijs met 22% verlaagd van de oorspronkelijke 160.000 euro. Het streven is een koper te vinden die het pand wil opknappen en waarderen. Er liggen al plannen klaar om het paleis om te vormen tot een complex met 16 appartementen, bestaande uit één en twee slaapkamers. Meer informatie en foto’s kun je HIER vinden op de website van Idealista.

SpanjeVandaag heeft geen commerciële relatie met Idealista, maar plaatst regelmatig artikelen die door deze Spaanse website en woningportaal gepubliceerd worden, omdat we vinden dat deze voor onze lezers interessant genoeg zijn om te vertalen.

Ga naar de inhoud