Search
menu
Search

Op hoeveel vakantiedagen heeft een werknemer recht in Spanje?

Op hoeveel vakantiedagen heeft een werknemer recht in Spanje?
Beeld: Freepik

Op hoeveel vakantiedagen heeft een werknemer recht in Spanje?

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De zomervakantie is ook in Spanje in volle gang en veel families zijn op hun vakantiebestemming om te genieten van een welverdiende vakantie. Maar hoeveel dagen vakantie hebben werknemers in Spanje en gaat het dan om kalenderdagen of werkdagen?

Alle werknemers in Spanje hebben in principe recht op 30 vakantiedagen wat kalenderdagen zijn en waarvan 22 werkdagen zijn. Het aantal dagen waar werknemers recht op hebben kan echter variëren afhankelijk van de arbeidsovereenkomsten.

Ondanks die afspraken die per bedrijf kunnen verschillend zegt de wet in Spanje dat het aantal vakantiedagen per jaar nooit minder mag zijn dan 30 kalenderdagen. Bedrijven mogen dus meer vakantiedagen geven, maar nooit minder dan 30 dagen.

Simpel gezegd hebben werknemers recht op 2,5 arbeidsdagen vakantie per gewerkte maand. Kalenderdagen (días naturales) zijn alle dagen per jaar (van maandag tot en met zondag) terwijl werkdagen (días laborables) over het algemeen de doordeweekse dagen zijn (van maandag tot en met vrijdag).

Ga naar de inhoud