Deelstaat Asturië staat het doden van beschermde wolven toe

Pixabay
Beeld: Pixabay

Deelstaat Asturië staat het doden van beschermde wolven toe

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GIJÓN – De WNF is een actie begonnen om het legaal en zonder controle doden van de Spaanse wolven in de regio Asturië te stoppen. De regionale regering van de autonome deelstaat Asturië heeft een wet aangenomen waarbij jagers zonder pardon de beschermde dieren mogen doden. De wolven in Spanje staan op het punt uit te sterven en door acties zoals deze zal dat proces alleen nog maar sneller gaan.

Vanaf 15 september mogen jagers in de deelstaat Asturië zonder dit van te voren te vragen, zonder controle en zonder enige limiet de in de regio wonende wolven zonder pardon om het leven brengen door ze af te schieten. Het doel daarvan is om wolven-vrije gebieden te creëren wat eenderde van het gebied van Asturië moet beslaan. Het doden van de wolven heeft daarnaast alles te maken met de aanvallen van deze in het wild levende dieren op vee zoals schapen, geiten en zelfs koeien.

Vanaf vrijdag 15 september heeft de regionale premier Javier Fernández (PSOE) de jagers vrij spel gegeven wat betreft het doden van wolven waarbij het niet uitmaakt of dit mannetjes exemplaren zijn, zwangere vrouwtjes of pups. Alle soorten wolven mogen zonder pardon afgeschoten worden, iets wat volgens het Wereld Natuur Fonds (WNF) een zeer ernstige zaak is en wat gestopt dient te worden.

Volgens het WNF is het een illegale beslissing aangezien de wolven volgens de wet beschermd zijn en zelfs met uitsterven worden bedreigd. Het terugdringen van de aantallen wolven heeft alles te maken met de aanvallen van deze dieren op het vee van de boeren die daardoor blijkbaar grote verliezen lijden. Volgens het WNF mag dat geen excuus meer zijn aangezien het aantal aanvallen de laatste jaren met 40% is gedaald en het slechts betrekking heeft op nog geen 1% van het totaal aantal boeren in de deelstaat.

Met een handtekeningen actie wil het WNF via deze website een einde aan deze jacht op de wolven en eist men van de regionale regering dat ze de de toestemming voor de jacht op wolven terugdraait. Er zijn nu al meer dan 15.000 handtekeningen verzameld en ook jij kunt je handtekening zetten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.