skip to Main Content
Deelstaat Asturië staat het doden van beschermde wolven toe

Deelstaat Asturië staat het doden van beschermde wolven toe

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIJÓN – De WNF is een actie begonnen om het legaal en zonder controle doden van de Spaanse wolven in de regio Asturië te stoppen. De regionale regering van de autonome deelstaat Asturië heeft een wet aangenomen waarbij jagers zonder pardon de beschermde dieren mogen doden. De wolven in Spanje staan op het punt uit te sterven en door acties zoals deze zal dat proces alleen nog maar sneller gaan.

Vanaf 15 september mogen jagers in de deelstaat Asturië zonder dit van te voren te vragen, zonder controle en zonder enige limiet de in de regio wonende wolven zonder pardon om het leven brengen door ze af te schieten. Het doel daarvan is om wolven-vrije gebieden te creëren wat eenderde van het gebied van Asturië moet beslaan. Het doden van de wolven heeft daarnaast alles te maken met de aanvallen van deze in het wild levende dieren op vee zoals schapen, geiten en zelfs koeien.

Vanaf vrijdag 15 september heeft de regionale premier Javier Fernández (PSOE) de jagers vrij spel gegeven wat betreft het doden van wolven waarbij het niet uitmaakt of dit mannetjes exemplaren zijn, zwangere vrouwtjes of pups. Alle soorten wolven mogen zonder pardon afgeschoten worden, iets wat volgens het Wereld Natuur Fonds (WNF) een zeer ernstige zaak is en wat gestopt dient te worden.

Volgens het WNF is het een illegale beslissing aangezien de wolven volgens de wet beschermd zijn en zelfs met uitsterven worden bedreigd. Het terugdringen van de aantallen wolven heeft alles te maken met de aanvallen van deze dieren op het vee van de boeren die daardoor blijkbaar grote verliezen lijden. Volgens het WNF mag dat geen excuus meer zijn aangezien het aantal aanvallen de laatste jaren met 40% is gedaald en het slechts betrekking heeft op nog geen 1% van het totaal aantal boeren in de deelstaat.

Met een handtekeningen actie wil het WNF via deze website een einde aan deze jacht op de wolven en eist men van de regionale regering dat ze de de toestemming voor de jacht op wolven terugdraait. Er zijn nu al meer dan 15.000 handtekeningen verzameld en ook jij kunt je handtekening zetten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Hoe is het toch mogelijk dat de Spaanse staat hun steun geeft om deze prachtige wolven te doden, ook de baby’s. Het is zo triest. Snappen die mensen nu niet dat wij allemaal één cirkel van leven zijn en het eco-systeem volledig uitroeien. Als je kippen of schapen hebt moet je deze dieren beschermen tegen wilde dieren zoals vossen of wolven, als jij honger hebt en je ziet daar een boom vol rijpe perzikken hangen, ga je ze ook wild plukken, ook de vogels doen dat. TEKEN en POST aub deze petitie…Ben gelukkig vegetariër, wil geen dierenleed meer zien of horen.Zou zo graag deze dieren beschermen, soms ben ik beschaamd om mens te zijn. 😉

 2. Mijn handtekening hebben ze al, want dit is afschuwelijk.
  Geef toe de slachthuizen in België doen het ook absoluut niet goed en sinds het laatste nieuws geen vlees meer gegeten. Als dieren zo moeten afzien om mijn maagje te vullen, dan hoeft het voor mij niet meer !

  1. eindelijk!!!! één iemand met gezond verstand die geen vlees meer wil eten!!!!!!!!
   hoop dat je anderen ook kan overtuigen om dit ook te doen!!!!!!!
   zonder vlees kan het ook!!!!! eet smakelijk!!!!!
   proficiat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   1. Hartelijk bedankt ! Volhouden is de boodschap, ik krijg geen dierenleed meer binnen.
    Er zijn er al in mijn vriendenkring die vegetarisch eten en ze zien er heus niet ongezond uit.

 3. Werkelijk niet te geloven. Ze zijn echt uit de mallemolen gevallen. Zonder aanzien of t mannetje, vrouwtje of pubs zijn!!! Dus een mama wolf neerknallen en dan liggen ergens pups te wachten? Of de mannetjeswolf, want wolven leven in een pack!!Of t zijn de stieren of de beren in Galicie, nu weer de wolven in Asturië tis wel altijd wat daar met sommige leeghoofden. Het is ook de habitat van de wolven.!!!!!!!!! Nog even en ze zijn uitgestorven,uitgeroeid.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken