1.500 gasten van camping in Alicante geëvacueerd vanwege overstroming (2019)

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

1.500 gasten van camping in Alicante geëvacueerd vanwege overstroming (2019)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – In de nacht van zaterdag op zondag heeft men in Crevillente in de provincie Alicante zo’n 1.500 gasten van een camping moeten evacueren vanwege overstromingen. Een deel van de campinggasten kon terugkeren maar meer dan 300 toeristen moesten in een opvang verblijven.

De beslissing om de camping La Marjal te evacueren werd rond middernacht genomen toen geconstateerd werd dat het stijgende water uit de overgelopen rivier Segura het campingterrein binnen stroomde.

De evacuatie verliep geordend en zonder problemen terwijl niemand gewond raakte. De evacuatie eindigde rond 3.30 uur zondagmorgen.

Het gaat volgens deze krant om de luxe camping La Marjal in Crevillente, niet ver van de AP-7 snelweg en in de nabijheid van het dorp Almoradi, een van de meest getroffen dorpen van dit deel van de provincie Alicante. Het is een van de grootste campings van de Costa Blanca.

De eigenaren van de camping wachten nu op de daling van het water om de schade te evalueren en met de herstelwerkzaamheden te beginnen.

UPDATE: Terwijl men in de omgeving van Dolores zoekt naar een Nederlander die in het water is gevallen, heeft de gemeente Guardamar del Segura besloten de camping Marjal te evacueren. Men dient om de druk van de immer stijgende Segura rivier weg te halen een gat te maken waardoor er kans is dat de camping  volloopt met water en de hele camping zal overstromen. Het gaat om een preventieve ontruiming van de camping. 500 personen zijn geëvacueerd en ondergebracht in opvangcentra indien nodig.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.