skip to Main Content
1.500 gasten van camping in Alicante geëvacueerd vanwege overstroming (UPDATE)
Diario Informacion

1.500 gasten van camping in Alicante geëvacueerd vanwege overstroming (UPDATE)

ALICANTE – In de nacht van zaterdag op zondag heeft men in Crevillente in de provincie Alicante zo’n 1.500 gasten van een camping moeten evacueren vanwege overstromingen. Een deel van de campinggasten kon terugkeren maar meer dan 300 toeristen moesten in een opvang verblijven.

De beslissing om de camping La Marjal te evacueren werd rond middernacht genomen toen geconstateerd werd dat het stijgende water uit de overgelopen rivier Segura het campingterrein binnen stroomde.

De evacuatie verliep geordend en zonder problemen terwijl niemand gewond raakte. De evacuatie eindigde rond 3.30 uur zondagmorgen.

Het gaat volgens deze krant om de luxe camping La Marjal in Crevillente, niet ver van de AP-7 snelweg en in de nabijheid van het dorp Almoradi, een van de meest getroffen dorpen van dit deel van de provincie Alicante. Het is een van de grootste campings van de Costa Blanca.

De eigenaren van de camping wachten nu op de daling van het water om de schade te evalueren en met de herstelwerkzaamheden te beginnen.

UPDATE: Terwijl men in de omgeving van Dolores zoekt naar een Nederlander die in het water is gevallen, heeft de gemeente Guardamar del Segura besloten de camping Marjal te evacueren. Men dient om de druk van de immer stijgende Segura rivier weg te halen een gat te maken waardoor er kans is dat de camping volloopt met water en de hele camping zal overstromen. Het gaat om een preventieve ontruiming van de camping. 500 personen zijn geëvacueerd en ondergebracht in opvangcentra indien nodig.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Ter info: Almoradi is een stad, geen dorp.
  Wij hebben er kortbij een woning in het dorp Daya Nueva. Hier zijn gisteren heel wat mensen geëvacueerd uit woningen in ondergelopen straten. Het dorp was (en is) van de buitenwereld afgesloten. Deze morgen was het water wat gezakt, maar een nieuw dijkbreuk van de Segura vormde opnieuw gevaar. Ondanks het feit dat de bres zou gedicht zijn is het water hier centimeter bij centimeter aan het stijgen. Iedereen wacht hier bang maar gelaten en kalm (je kunt toch niets doen) af.

 2. Vreemd de (andere) Marjal camping naast de Segura rivier ligt in Guardamar, bijna aan zee. Dit zou logisch zijn als deze zou overstromen, wellicht een verwarring ?

 3. Vreemd de (andere) Marjal camping naast de Segura rivier ligt in Guardamar, bijna aan zee. Dit zou logisch zin als deze zou overstromen, wellicht een verwarring ?

 4. Pffff…Wij hebben zo ongelooflijk veel geluk gehad.
  We wonen precies in de driehoek Almoradi, Callosa de Segura, Camping Marjal.
  Marjal zitten we hemelsbreed 1 km vandaan.
  We hebben wel een overstroomde tuin gehad (water is gelukkig al weer weg) maar dat was alleen van de regen en gelukkig niet van de Segura.
  Het stuk waar wij zitten schijnt volgens de (Spaanse) buren net even wat hoger te zijn dan de omgeving om ons heen wat nu overstroomt wordt door de Segura en losing van het Sontamera stuwmeer.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken