1.500 gasten van camping in Alicante geëvacueerd vanwege overstroming (2019)

Oeps ... foto ontbreekt!

1.500 gasten van camping in Alicante geëvacueerd vanwege overstroming (2019)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – In de nacht van zaterdag op zondag heeft men in Crevillente in de provincie Alicante zo’n 1.500 gasten van een camping moeten evacueren vanwege overstromingen. Een deel van de campinggasten kon terugkeren maar meer dan 300 toeristen moesten in een opvang verblijven.

De beslissing om de camping La Marjal te evacueren werd rond middernacht genomen toen geconstateerd werd dat het stijgende water uit de overgelopen rivier Segura het campingterrein binnen stroomde.

De evacuatie verliep geordend en zonder problemen terwijl niemand gewond raakte. De evacuatie eindigde rond 3.30 uur zondagmorgen.

Het gaat volgens deze krant om de luxe camping La Marjal in Crevillente, niet ver van de AP-7 snelweg en in de nabijheid van het dorp Almoradi, een van de meest getroffen dorpen van dit deel van de provincie Alicante. Het is een van de grootste campings van de Costa Blanca.

De eigenaren van de camping wachten nu op de daling van het water om de schade te evalueren en met de herstelwerkzaamheden te beginnen.

UPDATE: Terwijl men in de omgeving van Dolores zoekt naar een Nederlander die in het water is gevallen, heeft de gemeente Guardamar del Segura besloten de camping Marjal te evacueren. Men dient om de druk van de immer stijgende Segura rivier weg te halen een gat te maken waardoor er kans is dat de camping volloopt met water en de hele camping zal overstromen. Het gaat om een preventieve ontruiming van de camping. 500 personen zijn geëvacueerd en ondergebracht in opvangcentra indien nodig.

Ga naar de inhoud