Search
menu
Search

Zoektocht naar verdwenen Nederlander na overstromingen in Alicante (2019)

Oeps ... foto ontbreekt!

Zoektocht naar verdwenen Nederlander na overstromingen in Alicante (2019)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De politie, brandweer en andere reddingswerkers zijn op zoek naar een 66-jarige Nederlander die bij de recente overstromingen in Dolores in de provincie Alicante vermist is geraakt. Volgens de krant was de man ondanks de overstromingen en het gevaar met vrienden en familieleden aan het wandelen om de schade te bekijken toen hij in het water in een greppel viel. 

UPDATE: Zevende dode noodweer Zuidoost Spanje is een Nederlander

Het is niet bekend waar de Nederlander op dit moment is maar men weet dat hij in een greppel nabij Dolores (Alicante) in het water is gevallen. De politie gaat er vanuit dat de stroming de man kilometers verder vervoerd kan hebben. Daarom wordt de zoektocht uitgebreid naar gebieden tussen Dolores, San Fulgencio en Daya Nueva.

De familieleden en vrienden waarmee de 66-jarige Nederlander aan het wandelen was zagen hoe de man in de wild stromende greppel terecht kwam en met het wassende water verdween. Het is niet bekend of de Nederlander op vakantie is of in de omgeving woont.

ab8368d4bd79e88e050af4a4d1dc4b73
Diario Información

Camping

Terwijl men in de omgeving van Dolores zoekt naar de Nederlander heeft de gemeente Guardamar del Segura besloten de camping Marjal te evacueren. Men dient om de druk van de immer stijgende Segura rivier weg te halen een gat te maken waardoor er kans is dat de camping volloopt met water en de hele camping zal overstromen. Het gaat om een preventieve ontruiming van de camping. 500 personen zijn geëvacueerd en ondergebracht in opvangcentra indien nodig.

In de nacht van zaterdag op zondag moest men ook 1.500 gasten van de Camping La Marjal in Crevillente evacueren omdat de camping blank stond met water dat uit de Segura rivier kwam.

Ga naar de inhoud