Zoektocht naar verdwenen Nederlander na overstromingen in Alicante (2019)

Zoektocht naar verdwenen Nederlander na overstromingen in Alicante
Beeld: Dolores / El Pais

Zoektocht naar verdwenen Nederlander na overstromingen in Alicante (2019)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De politie, brandweer en andere reddingswerkers zijn op zoek naar een 66-jarige Nederlander die bij de recente overstromingen in Dolores in de provincie Alicante vermist is geraakt. Volgens de krant was de man ondanks de overstromingen en het gevaar met vrienden en familieleden aan het wandelen om de schade te bekijken toen hij in het water in een greppel viel. 

UPDATE: Zevende dode noodweer Zuidoost Spanje is een Nederlander

Het is niet bekend waar de Nederlander op dit moment is maar men weet dat hij in een greppel nabij Dolores (Alicante) in het water is gevallen. De politie gaat er vanuit dat de stroming de man kilometers verder vervoerd kan hebben. Daarom wordt de zoektocht uitgebreid naar gebieden tussen Dolores, San Fulgencio en Daya Nueva.

De familieleden en vrienden waarmee de 66-jarige Nederlander aan het wandelen was zagen hoe de man in de wild stromende greppel terecht kwam en met het wassende water verdween. Het is niet bekend of de Nederlander op vakantie is of in de omgeving woont.

Diario Información

Camping

Terwijl men in de omgeving van Dolores zoekt naar de Nederlander heeft de gemeente Guardamar del Segura besloten de camping Marjal te evacueren. Men dient om de druk van de immer stijgende Segura rivier weg te halen een gat te maken waardoor er kans is dat de camping volloopt met water en de hele camping zal overstromen. Het gaat om een preventieve ontruiming van de camping. 500 personen zijn geëvacueerd en ondergebracht in opvangcentra indien nodig.

In de nacht van zaterdag op zondag moest men ook 1.500 gasten van de Camping La Marjal in Crevillente evacueren omdat de camping blank stond met water dat uit de Segura rivier kwam.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.