menu

Rotterdam krijgt de grootste ZARA-winkel ter wereld

Rotterdam krijgt de grootste ZARA-winkel ter wereld
Beeld: Inditex / web

Rotterdam krijgt de grootste ZARA-winkel ter wereld

De Nederlandse stad Rotterdam heeft binnenkort de eer om de grootste ZARA-winkel ter wereld te hebben. Deze ZARA wordt geopend aan de Coolsingel en zal 9.000 meter groot zijn met ZARA spullen op drie verdiepingen, waaronder een ZARA Home afdeling, die op dit moment op slechts drie minuten afstand ligt.

Tot nu toe is de grootste ZARA-winkel in Madrid te vinden waar aan de Plaza de España een 7.700 meter grote winkel staat. De ZARA in Rotterdam wordt dus 1.300 meter groter en zal de grootste ZARA-winkel ter wereld zijn. De modegigant Inditex opent dit najaar de deuren van de nieuwe ZARA-winkel. De verbouwingswerkzaamheden van de winkel aan de Coolsingel waar voorheen de C&A zat zijn in volle gang.

Op dit moment heeft Zara wereldwijd 2.085 winkels in 88 landen. In Spanje zijn 453 Zara-winkels te vinden, terwijl in Nederland 26 ZARA-winkels zijn. De meeste ZARA vestigingen zijn te vinden in China met 620, gevolgd door Rusland met 541, India met 476 en dan Spanje met 453 winkels van dit merk van de Inditex-groep. Nederland staat op de 15e plaats van landen met de meeste Zara-winkels.