Kortingspassen en klantenkaarten bij Spaanse supermarkten

Kortingspassen en klantenkaarten bij Spaanse supermarkten
Beeld: Freepik & Carrefour

Kortingspassen en klantenkaarten bij Spaanse supermarkten

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – We weten allemaal dat de Mercadona de populairste supermarktketen is in Spanje maar helaas, de Mercadona heeft geen kortingspassen of klantenkaarten (meer). Dat is een ander verhaal bij diverse andere supermarkten zoals de Carrefour, Alcampo, Día en de Lidl supermarkten in Spanje. Maar wat is de beste kortingskaart of klantenkaart in Spanje en welke voordelen bieden ze?

In Spanje noemen ze de kortingskaarten of klantenkaarten ‘tarjetas de fidelización’. Als je denkt aan dit soort passen vinden veel mensen dat ze al genoeg plastic in hun portefeuille hebben zitten maar de kortingspassen kunnen interessant genoeg zijn om eens verder naar te kijken als je in Spanje woonachtig bent of wellicht daar veel verblijft.

In sommige gevallen kun je met de kortingspassen direct korting krijgen terwijl dat bij andere kortingspassen opgespaard wordt voor later gebruik. Let echter wel op als je naar een supermarkt gaat voor een klantenkaart of kortingspas want in sommige gevallen hebben supermarkten ook kredietkaarten en dat is iets heel anders.

Carrefour

De Carrefour heeft een speciale pas voor 65-plussers, de Carrefour 65+ kaart. Deze is geheel gratis als je een identiteitsbewijs laat zien waarop de leeftijd te zien is (of natuurlijk de geboortedatum). Met deze speciale kaart worden de boodschappen bij de Carrefour veel goedkoper dan bij andere supermarkten aangezien je geen IVA (btw) hoeft te betalen op verse producten zoals vlees, vis, brood, gebak, groente, fruit, worst en kaas, eieren en voorbereide maaltijden. Maar er zijn meer voordelen die HIER te lezen zijn bij o.a. de BIO producten, 5% korting bij verzekeringen van Carrefour en brillen bij Alain Afflelou, 1% korting bij de aanschaf van levensmiddelen, 8% korting bij tankstations van Carrefour en 4% korting bij Cepsa tankstations. BEKIJK WEBSITE.

Bij de Carrefour kun je ook deel uitmaken van de El Club Carrefour waarbij je ook een kortingskaart krijgt met verschillende voordelen zoals 5% korting bij verzekeringen bij Carrefour en brillen bij Alain Afflelou, 1% korting bij de aanschaf van levensmiddelen, 8% korting bij tankstations van Carrefour en 4% korting bij Cepsa tankstations. Verder spaar je elke keer als je naar de Carrefour gaat om boodschappen te doen en je bij afrekenen je Club-kaart laat zien ook voor de ‘ChequeAhorro’, een periodieke kortingsbon waarmee je direct geld terugkrijgt bij boodschappen doen. BEKIJK WEBSITE.

In beide gevallen, dus zoals de El Club Carrefour en de Carrefour 65+ kaart kun je ook gebruik maken van de speciale smartphone app van Carrefour. BEKIJK WEBSITE.

Alcampo

Een andere grote supermarktketen is Alcampo die ook een klantenkaart of kortingspas systeem heeft genaamd Club Alcampo. De kaart kun je in de supermarkt of online aanvragen en geeft meteen al 3 euro saldo kado en verder veel kortingen op producten en services, punten als je iets koopt en een speciaal kado als je jarig bent. Dat alles kan bekeken en geregeld worden met de speciale smartphone app van Club Alcampo of met de plastic kortingspas/klantenkaart. BEKIJK WEBSITE.

Día

De Spaanse supermarktketen heeft ook een speciale kortingskaart of klantenkaart genaamd Club Día. Deze kaart is geldig voor alle volwassenen, ongeacht of je nu wel of geen 65-plusser bent. De kortingskaart van Día geldt ook voor de andere winkels van de keten, te weten La Plaza en Clarel (soort drogisterij). Net zoals bij de andere kaarten krijg je veel kortingen en speciale aanbiedingen als de fysieke plastic kaart hebt of de smartphone app op je telefoon. BEKIJK WEBSITE.

Lidl

De Duitse supermarktketen heeft in Spanje ook een klantenkaart systeem genaamd Lidl Plus. De Lidl heeft in Spanje echter geen fysieke plastic klantenkaart maar alleen een smartphone app waar je jezelf gratis kunt registreren. Eenmaal lid van Lidl Plus krijg je via de app kortingsbonnen (cupones de descuentos), de wekelijkse digitale folder met aanbiedingen, speciale prijzen en giveaways en speciale voordelen bij veel merken. Ook buiten Lidl om kun je geld besparen met Lidl Plus zoals tot 25% korting bij Booking.com, 10% korting bij autohuur, kortingen bij pretparken, waterparken, dierentuinen en aquariums etc. BEKIJK WEBSITE.

Esclat

Als je in Catalonië woont kun je ook een klantenkaart krijgen bij de Esclat supermarktketen. De Tarjeta Cliente geeft niet alleen kortingen in de supermarkt zelf maar ook bij de eigen tankstations EsclatOil. Verder zijn er speciale promoties, kortingen en aanbiedingen die regelmatig bekend worden gemaakt. BEKIJK WEBSITE.

Ga naar de inhoud