Orka’s voor de kust van Murcia

Orka’s voor de kust van Murcia
Beeld: VOORBEELDFOTO / Pixabay

Orka’s voor de kust van Murcia

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – Voor het eerst in de geschiedenis zijn er voor de kust van de provincie Murcia orka’s gezien. Dat gebeurde in dit geval voor de kust van de stad Cartagena waar vier orka’s, die niet veel of bijna helemaal niet voorkomen in de Middellandse Zee, op foto en video werden vastgelegd door onderzoekers en de havenpolitie.

Vanaf nu kan men zeggen dat de orka’s ook in de Middellandse Zee leven waar ze het water moeten delen met o.a. walvissen, haaien en dolfijnen. Maar tot nu toe was dit niet het geval en werden er nooit orka’s gesignaleerd in het Middellandse Zeegebied, in ieder geval niet voor de kust van Spanje.

Op donderdag gebeurde dat echter wel, voor het eerst en voor de kust van Cartagena en de haven van Escombreras. Daar kon een team van het Centro de Buceo de la Armada aan boord van een zodiac van de havenpolitie vier exemplaren spotten en op foto en video vastleggen.

Volgens de experts gaat het om een buitengewone waarneming want na tientallen jaren onderzoek naar zeezoogdieren voor de kust van de regio Murcia is het voor het eerst dat er orka’s worden gesignaleerd.

Men spreekt over vier exemplaren waaronder een mannetje, een vrouwtje, een tiener en een baby orka. Op video en foto konden echter alleen twee van de orka’s worden vastgelegd. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.