Orka’s voor de kust van Murcia

Orka’s voor de kust van Murcia
Beeld: VOORBEELDFOTO / Pixabay

MURCIA – Voor het eerst in de geschiedenis zijn er voor de kust van de provincie Murcia orka’s gezien. Dat gebeurde in dit geval voor de kust van de stad Cartagena waar vier orka’s, die niet veel of bijna helemaal niet voorkomen in de Middellandse Zee, op foto en video werden vastgelegd door onderzoekers en de havenpolitie.

Vanaf nu kan men zeggen dat de orka’s ook in de Middellandse Zee leven waar ze het water moeten delen met o.a. walvissen, haaien en dolfijnen. Maar tot nu toe was dit niet het geval en werden er nooit orka’s gesignaleerd in het Middellandse Zeegebied, in ieder geval niet voor de kust van Spanje.

Op donderdag gebeurde dat echter wel, voor het eerst en voor de kust van Cartagena en de haven van Escombreras. Daar kon een team van het Centro de Buceo de la Armada aan boord van een zodiac van de havenpolitie vier exemplaren spotten en op foto en video vastleggen.

Volgens de experts gaat het om een buitengewone waarneming want na tientallen jaren onderzoek naar zeezoogdieren voor de kust van de regio Murcia is het voor het eerst dat er orka’s worden gesignaleerd.

Men spreekt over vier exemplaren waaronder een mannetje, een vrouwtje, een tiener en een baby orka. Op video en foto konden echter alleen twee van de orka’s worden vastgelegd. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

4
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Jeroen

Helemaal juist Brian! We zijn alles aan het kapot maken…
Of ze zijn op de vlucht voor al dat plastic of olie in de zee.

Rob

Heeft u nog wel plezier in het leven? Wat een zwartgallige reactie zeg, fijne zaterdag nog en geniet van de zon.

DrSpamm

Men spreekt over vier exemplaren waaronder een mannetje, een vrouwtje, een tiener en een baby orka. Op video en foto konden echter alleen twee van de orka’s worden vastgelegd. “”

ik zie 3 orka’s op de foto …

danny

Er staat bij dat het een voorbeeldfoto is. De 2 orka’s zie je op de videos

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.