skip to Main Content
Orka’s voor de kust van Murcia
VOORBEELDFOTO / Pixabay

Orka’s voor de kust van Murcia

MURCIA – Voor het eerst in de geschiedenis zijn er voor de kust van de provincie Murcia orka’s gezien. Dat gebeurde in dit geval voor de kust van de stad Cartagena waar vier orka’s, die niet veel of bijna helemaal niet voorkomen in de Middellandse Zee, op foto en video werden vastgelegd door onderzoekers en de havenpolitie.

Vanaf nu kan men zeggen dat de orka’s ook in de Middellandse Zee leven waar ze het water moeten delen met o.a. walvissen, haaien en dolfijnen. Maar tot nu toe was dit niet het geval en werden er nooit orka’s gesignaleerd in het Middellandse Zeegebied, in ieder geval niet voor de kust van Spanje.

Op donderdag gebeurde dat echter wel, voor het eerst en voor de kust van Cartagena en de haven van Escombreras. Daar kon een team van het Centro de Buceo de la Armada aan boord van een zodiac van de havenpolitie vier exemplaren spotten en op foto en video vastleggen.

Volgens de experts gaat het om een buitengewone waarneming want na tientallen jaren onderzoek naar zeezoogdieren voor de kust van de regio Murcia is het voor het eerst dat er orka’s worden gesignaleerd.

Men spreekt over vier exemplaren waaronder een mannetje, een vrouwtje, een tiener en een baby orka. Op video en foto konden echter alleen twee van de orka’s worden vastgelegd. 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Ja niet vreemd de hele zee en oceanen zijn leeggeroofd door overbevissing, dus komen ze nu steeds korter bij ons strandje en zo raken we alles kwijt. En dan hebben die mensen wat vroeger vertelden en ik een beetje een domme redenering vond , toch gelijk: “de mens roeit zich uiteindelijk zelf uit”

    1. Helemaal juist Brian! We zijn alles aan het kapot maken…
      Of ze zijn op de vlucht voor al dat plastic of olie in de zee.

  2. Men spreekt over vier exemplaren waaronder een mannetje, een vrouwtje, een tiener en een baby orka. Op video en foto konden echter alleen twee van de orka’s worden vastgelegd. “”

    ik zie 3 orka’s op de foto …

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken