Toeristische catamaran zinkt voor de kust van Murcia met 33 opvarenden

Toeristische catamaran zinkt voor de kust van Murcia met 33 opvarenden
Beeld: Salvamento Marítimo / Twitter

Toeristische catamaran zinkt voor de kust van Murcia met 33 opvarenden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – Op zondag is een catamaran die toeristen vervoerde voor de kust van Cartagena in de regio Murcia gezonken nadat deze in tweeën brak. De kustwacht moest eraan te pas komen om 33 personen uit zee te redden. Tien van hen moesten met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis worden gebracht maar konden op maandag het ziekenhuis weer verlaten. De oorzaak van het zinken is nog onbekend.

Het was de catamaran Olé die in tweeën brak waardoor 33 passagiers in de Middellandse Zee terecht kwamen. Daaronder bevonden zich inclusief de bemanningsleden 17 mannen, 16 vrouwen en 6 minderjarigen. De Catamaran die voor toeristische rondvaarten gebruikt wordt, was niet vol want er zouden 96 mensen aan boord kunnen. De boot maakt normaal tripjes van 3 uur en wordt ook veel gebruikt voor feesten.

Het was echter de kustwacht die met hun reddingsschip ‘Slavamar Mimosa’ snel ter plaatse was en de 33 opvarenden uit zee kon halen. Verder werd een boot van het Rode Kruis en een helikopter naar de plaats van het zinken op circa een zeemijl (1,852 km) voor de kust gestuurd om te kijken of er nog meer mensen in zee dreven.

Vooralsnog is onbekend hoe de catamaran in tweeën kon breken en ook de eigenaar van deze boot begrijpt er niets van. Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak was van dit ongeval.

Ga naar de inhoud