Search
menu
Search

Top 10 bezienswaardigheden in de winter op het Canarische Eiland Lanzarote

Top 10 bezienswaardigheden in de winter op het Canarische Eiland Lanzarote
Beeld: via canva.com

Top 10 bezienswaardigheden in de winter op het Canarische Eiland Lanzarote

Lanzarote is een prachtig Canarisch eiland dat bekend staat om zijn adembenemende vulkanische landschappen. Het eiland heeft veel te bieden, van indrukwekkende nationale parken tot verborgen pareltjes van stranden. Hier is een lijst van de top 10 must-see bezienswaardigheden in de winter (en de rest van het jaar) op Lanzarote.

Lanzarote is een van de acht Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan, ongeveer 115 kilometer van de kust van Marokko. Het is het oostelijkste bewoonde eiland van de archipel en heeft een oppervlakte van 845,9 km². Lanzarote staat bekend om zijn unieke landschappen, die gevormd zijn door vulkanische activiteit. Het eiland heeft een aantal vulkanen, waaronder de Timanfaya, die nog steeds actief is. De vulkanische grond is vruchtbaar en er groeien veel cactussen en andere mediterrane planten.

Lanzarote is ook een populaire toeristenbestemming. Het eiland heeft een aantal mooie stranden, waaronder Playa Blanca en Puerto del Carmen. Er zijn ook veel mogelijkheden voor wandelen, fietsen en andere outdooractiviteiten. Hieronder plaatsen we de 10 beste bezienswaardigheden op dit unieke Canarische Eiland.

lanzarote1
Beeld: via canva.com

1. Parque Nacional de Timanfaya

Een bezoek aan het Nationaal Park Timanfaya is een absolute must tijdens je verblijf in Lanzarote. Dit park is ontstaan na de uitbarsting van de vulkaan Montañas del Fuego in de 18e eeuw en biedt een spectaculair uitzicht op de kraters en lavavelden. Je kunt hier ook een ritje maken op een kameel en genieten van een heerlijke maaltijd bereid met behulp van de natuurlijke hitte van de vulkaan.

lanzarote2
Beeld: via canva.com

2. Jameos del Agua

Jameos del Agua is een unieke plek op Lanzarote die werd gecreëerd door de beroemde kunstenaar César Manrique. Het is een ondergrondse grot die is omgetoverd tot een prachtige concertzaal en een bar met een natuurlijk zwembad. Hier kun je genieten van een drankje terwijl je luistert naar live muziek en de prachtige omgeving bewondert.

lanzarote3
Beeld: via canva.com

3. Cueva de los Verdes

Deze grotten zijn ontstaan door een vulkaanuitbarsting en zijn nu open voor het publiek om te verkennen. Het is een fascinerende ervaring om door de ondergrondse tunnels te lopen en de unieke rotsformaties en kleuren te bewonderen. Er worden ook regelmatig concerten gehouden in de grotten vanwege de geweldige akoestiek.

lanzarote4
Beeld: via canva.com

4. Jardín de Cactus

De Jardín de Cactus is een unieke botanische tuin die meer dan 1500 verschillende soorten cactussen herbergt. Deze indrukwekkende tuin is ontworpen door de beroemde kunstenaar en architect César Manrique en is een must-see voor natuurliefhebbers en tuinliefhebbers. Wat deze tuin zo bijzonder maakt, is niet alleen de enorme verscheidenheid aan cactussen, maar ook de locatie. De tuin is namelijk gelegen in een oude vulkanische krater, wat zorgt voor een adembenemend uitzicht over het omliggende platteland.

lanzarote5
Beeld: via canva.com

5. Mirador del Río

Dit uitkijkpunt biedt een adembenemend uitzicht op de naburige eilanden La Graciosa, Montaña Clara en Alegranza. Het is ook ontworpen door César Manrique en is gebouwd op een klif van 475 meter hoog. Je kunt hier genieten van het prachtige uitzicht terwijl je een hapje eet in het restaurant of souvenirs koopt in de winkel.

lanzarote6
Beeld: via canva.com

6. Playa de las Papagayos

Lanzarote staat bekend om zijn prachtige stranden en Playa Papagayo is daar zeker geen uitzondering op. Dit strand is gelegen in een beschermd natuurgebied en biedt kristalhelder water en wit zand. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon, of om te snorkelen en te zwemmen in de kalme wateren.

lanzarote7
Beeld: via canva.com

7. La Geria

Deze regio staat bekend om zijn unieke wijnproductie, waarbij de druiven worden verbouwd in kuilen die zijn bedekt met vulkanisch gesteente. Je kunt hier een rondleiding maken door de wijngaarden en meer te weten komen over het proces van wijn maken. Natuurlijk kun je ook genieten van een glas heerlijke lokale wijn.

lanzarote8
Beeld: via canva.com

8. Teguise Markt 

Elke zondagochtend vindt de grootste openluchtmarkt van Lanzarote plaats in de stad Teguise. Hier kun je lokale producten, ambachten en souvenirs kopen terwijl je geniet van de levendige sfeer en live muziek. Het is een geweldige manier om meer te leren over de cultuur en tradities van het eiland.

lanzarote9
Beeld: Fundación César Manrique 

9. Fundación César Manrique 

Deze stichting is opgericht ter ere van de beroemde kunstenaar César Manrique en is gevestigd in zijn voormalige huis. Hier kun je zijn werk bewonderen en meer te weten komen over zijn leven en zijn invloed op Lanzarote. Het huis zelf is ook een prachtig voorbeeld van zijn unieke architectonische stijl.

lanzarote10
Beeld: via canva.com

10. Castillo de San José

Dit kasteel, gelegen aan de kust van Arrecife, is gebouwd in de 18e eeuw als verdedigingsfort tegen piraten. Tegenwoordig is het een museum voor hedendaagse kunst met werken van lokale en internationale kunstenaars. Het biedt ook een prachtig uitzicht over de oceaan en de stad.

Veelgestelde vragen over Lanzarote

Wat is het beste seizoen om Lanzarote te bezoeken?

Het beste seizoen om Lanzarote te bezoeken is tussen maart en juni of tussen september en november. De temperaturen liggen dan rond 25 graden Celsius en het is er rustiger dan in de zomerperiode.

Hoe kom ik het best naar Lanzarote?

De beste manier om naar Lanzarote te reizen is met het vliegtuig. Lanzarote heeft een internationale luchthaven die vele vluchten ontvangt vanaf het Europese vasteland. Ook per veerboot reizen is mogelijk vanaf verschillende Canarische eilanden.

Wat zijn de beste activiteiten op Lanzarote?

Enkele topactiviteiten op Lanzarote zijn wandelen door het vulkanische nationale park Timanfaya, een bezoek aan de Jameos del Agua, een boottocht door de Cueva de los Verdes, relaxen op het prachtige Playa de las Papagayos strand en genieten van de lokale wijn in La Geria.

Wat is typisch Lanzarote eten?

De lokale keuken op Lanzarote omvat veel visgerechten, tapas, gegrilde vleesgerechten, papas arrugadas (kleine ‘gerimpelde’ aardappelen die worden geserveerd met rode en groene mojo saus) en natuurlijk de lokale wijnen.

Heeft Lanzarote mooie stranden?

Lanzarote heeft prachtige stranden. De bekendste stranden zijn het gouden Playa de las Papagayos, het zwarte strand Playa de la Cera en Playa Blanca met zijn witte zand en heldere water.

Ga naar de inhoud