Bezoekers Barcelona noemen onveiligheid als grootste probleem

Oeps ... foto ontbreekt!

Bezoekers Barcelona noemen onveiligheid als grootste probleem

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De gemeente Barcelona heeft de resultaten van het onderzoek genaamd “Barcelona a los ojos del mundo” ofwel Barcelona door de ogen van de wereld gepresenteerd. In dit onderzoek werden duizenden bezoekers van de stad naar bepaalde meningen gevraagd waarbij opvalt dat 45% van de deelnemers zegt dat Barcelona niets negatiefs heeft.

Daartegenover staat dat voor 13% van de ondervraagden diefstal, kleine criminaliteite en het gevoel van onveiligheid de grootste problemen zijn van Barcelona. Aan het onderzoek hebben niet de inwoners van de stad meegedaan want dan zou dat percentage wellicht anders zijn omdat veel mensen die in Barcelona wonen vinden dat hun stad onveiliger is geworden, iets wat ook blijkt uit deze cijfers.

Naast de onveiligheid en diefstal is het massatoerisme voor 8% van de deelnemers ook een probleem. Daarnaast zegt 8% dat de politieke situatie (vanwege het separatisme) een probleem is in Barcelona, 7% dat Barcelona duur is, 6% dat de cultuur en houding van de inwoners niet goed is en 5% noemt het terrorisme als een probleem.

Uit het onderzoek, dat gehouden werd tussen eind 2017 en begin 2018 als onderdeel van het Proyecto Marca Barcelona, blijkt dat men internationaal gezien over het algemeen een positief beeld heeft van Barcelona waarbij veel mensen Barcelona noemen als een toeristische referentie.

Men prijst in Barcelona de gastronomie, de Sagrada Familia en het strand welke gezien worden als de iconen van de Catalaanse stad. De naam van de stad wordt door de bezoekers gelinkt met Catalonië en met Spanje waarbij men zegt dat Barcelona een moderne stad is en daarmee de concurrentie aangaat met andere steden, met name Amsterdam, aldus La Vanguardia.

Ga naar de inhoud