Bezoekers Barcelona noemen onveiligheid als grootste probleem

Bezoekers Barcelona noemen onveiligheid als grootste probleem
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De gemeente Barcelona heeft de resultaten van het onderzoek genaamd “Barcelona a los ojos del mundo” ofwel Barcelona door de ogen van de wereld gepresenteerd. In dit onderzoek werden duizenden bezoekers van de stad naar bepaalde meningen gevraagd waarbij opvalt dat 45% van de deelnemers zegt dat Barcelona niets negatiefs heeft.

Daartegenover staat dat voor 13% van de ondervraagden diefstal, kleine criminaliteite en het gevoel van onveiligheid de grootste problemen zijn van Barcelona. Aan het onderzoek hebben niet de inwoners van de stad meegedaan want dan zou dat percentage wellicht anders zijn omdat veel mensen die in Barcelona wonen vinden dat hun stad onveiliger is geworden, iets wat ook blijkt uit deze cijfers.

Naast de onveiligheid en diefstal is het massatoerisme voor 8% van de deelnemers ook een probleem. Daarnaast zegt 8% dat de politieke situatie (vanwege het separatisme) een probleem is in Barcelona, 7% dat Barcelona duur is, 6% dat de cultuur en houding van de inwoners niet goed is en 5% noemt het terrorisme als een probleem.

Uit het onderzoek, dat gehouden werd tussen eind 2017 en begin 2018 als onderdeel van het Proyecto Marca Barcelona, blijkt dat men internationaal gezien over het algemeen een positief beeld heeft van Barcelona waarbij veel mensen Barcelona noemen als een toeristische referentie.

Men prijst in Barcelona de gastronomie, de Sagrada Familia en het strand welke gezien worden als de iconen van de Catalaanse stad. De naam van de stad wordt door de bezoekers gelinkt met Catalonië en met Spanje waarbij men zegt dat Barcelona een moderne stad is en daarmee de concurrentie aangaat met andere steden, met name Amsterdam, aldus La Vanguardia.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

7
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Eddy

Ik weet toch 1 ding.Als ik klein was en we gingen naar de winkel lieten mijn ouders altijd de deur los want er zou eens bezoek kunnen komen dat we er niet zijn en dan konden ze niet binnen.Dan zijn ze begin jaren zeventig begonnen met hun invoer van vreemdelingen en de rest zul je wel kennen.Zelfs met gesloten deur wordt je kot leeg gerat.

Robert Lemm

Catalonië heeft een uitgebreid netwerk van jihadisten. De separatisten hebben een grotere hekel aan de eenheid van Spanje, aan het Spaans dan aan het Arabisch. De jihadisten van hun kant, zien graag de afscheiding van een Catalaanse republiek, en een uiteeinvallen van Spanje.

jcvandewynckele@proximus.be

Ah, La Vanguardia …!

Juan74

13% vind het onveilig vanwege die redenen….dat valt me nog mee, denk dat er in andere grote steden, noem ff Amsterdam, Parijs, Madrid, wel meer mensen zijn die zich onveilig hebben gevoeld. Overal is wel wat, en zakkenrollers, oplichters, opdringerige verkopers en zwervers hebben je tegenwoordig overal.

Piet Paëlla

Mee eens, in elke grote stad in Europa loopt jatvolk rond.

Rob

Niet alleen daar. Zelfs op Terschelling jatten ze het hele strand leeg. Dat is daar lokaal verbasterd tot jutten.

Freek

Andere grote steden kennen i.d.d. ook wel het probleem van zakkenrollers e.d. ,maar Barcelona ‘voelt’ op dit moment voor mij onveiliger dan Amsterdam. Mijn dochter woont in het centrum en is in zeer korte tijd al 3 keer (overdag) berooft. Ook s’ nachts vinden voor haar deur regelmatig berovingen met mishandeling plaats. Over insluiping bij woningen maar te zwijgen. Van haar collega’s zijn er afgelopen halfjaar 6 berooft waarvan 2 met geweld. Ik zelf bezocht kortgeleden Barcelona en moet zeggen ‘een stad waar fantastische zaken te zien en te beleven zijn’ maar ik voelde mij er zeker niet meer zo… Lees verder »

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Door op ‘Versturen’ te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring en geef je ons toestemming om dagelijks een nieuwsbrief met het actuele Spanje nieuws te sturen. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief.